Află destinațiile favorite ale argeșenilor!

DISTRIBUIȚI
bani pentru concedii

În apropierea sărbătorilor de iarnă, argeșenii sunt foarte interesați să își găsească din timp un loc unde să își petreacă concediul. Astfel că ei au început să facă rezervări încă din luna august. Aceștia par să renunțe la destinațiile din România, în favoarea celor din străinătate, clienții agențiilor de turism alegând să meargă la ski în afara țării sau să își petreacă sărbătorile în locuri exotice.

Bulgaria- 300 euro de familie pentru şapte nopţi

Argeşenii devin tot mai preocupaţi în ultima perioadă de locul unde să îşi petreacă concediul. Şi cum nu mai este mult până la Crăciun sau Revelion, se pare că vacanţa este în topul preocupărilor celor care nu vor să petreacă acasă, în sânul familiei. Una dintre cele mai căutate destinații de către cei care vor să schieze de sărbători este Bulgaria. Stațiunea Bansko atrage mulți turiști prin prețurile rezonabile pe care le oferă. „Au existat variante și la 300 euro de familie, 7 nopți, cu mic dejun inclus.”, afirmă Iulia Diaconu, agenția ActivTours. Totuşi, cei care au buget mai mare optează însă pentru locuri ca Austria, stațiunea Innsbruck sau Italia. Cereri mai sunt și pentru Spania sau Serbia. Cei care nu își permit un sejur peste granițe optează pentru stațiunile de pe Valea Prahovei sau pentru Băile Felix, Călimănești sau Căciulata. La Sinaia, o vacanță de Crăciun de patru nopți și cu două cine festive incluse poate costa 700 de lei de persoană. De Revelion, căutate sunt și hotelurile de pe litoralul bulgăresc, care oferă clienților diferite facilități, cum ar fi saunele sau piscinele. Argeșenii care iubesc tradițiile aleg însă zone din țară, un sejur de 4 nopți în Maramureș sau Bucovina costând aproximativ 1700 de lei de persoană.

Maramureş şi Bucovina, zone căutate de mulţi argeşeni

Argeşenii cu posibilităţi financiare  își doresc, în general,  să îşi petreacă vacanța de iarnă într-un loc cald, Dubai fiind printre cele mai cerute destinații. De Crăciun, un sejur de 7 nopți pentru două persoane costă 1400 de euro, de Anul Nou prețul majorându-se cu aproximativ 400 de euro. Familiile cu copii optează pentru Republica Dominicană, Punta Cana, datorită sistemului all-inclusive pe care îl oferă, iar cuplurile preferă Thailanda, Bali sau insulele din Oceanul Indian. Deasemenea Malta, insulele Tenerife, Madeira și Gran Canare sunt alte destinații exotice solicitate de către turiștii argeşeni. Cei care merg însă în aceste zone calde au nevoie de un buget de 2000-3000 euro de persoană, pentru șapte nopți. Totodată, nici gradul de ocupare din România nu este neglijabil. Asta pentru că, încă mai sunt mulţi argeşeni care preferă să îşi facă sărbătorile de iarnă în ţară. Agenţiile de turism afirmă că, până în momentul de faţă, pentru Maramureş sau Bucovina, gradul de ocupare este de 60%, foarte mulţi argeşeni alegând să îşi petreacă sărbătorile în aceste zone. Asta înseamnă că pensiunile din aceste zone, cel mai probabil, vor avea un grad de ocupare de 100 % de Crăciun şi Revelion, asta pentru că nu doar argeşenii ci şi foarte mulţi turişti din toate colţurile țării aleg aceste destinaţii pentru a-şi petrece sărbătorile de iarnă.