Agitație mare la Protecția Copilului. Află motivul!

49
protectia_copilului, arges, macovei, tecau

Agitație mare, zilele acestea, la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș. Directorul Adrian Macovei este anchetat de Comisia Administrativă din cadul Consiliului Județean Argeș fiind acuzat de abuz în serviciu și comportament necorespunzător unui funcționar public. Deși ancheta a fost demarată de aproape o săptămână, aceasta nu s-a finalizat încă deoarece, pe lângă audierea directorului Macovei, au mai fost chemați să dea declarații și alți subordonați ai acestuia. 

Rizu a confirmat că sesizările sale au ajuns chiar și la minister

Decizia de anchetare a lui Adrian Macovei de către Comisia Administrativă din cadrul CJ Argeș a venit din partea ministerului de resort. Acest lucru a fost posibil după ce la minister, dar și la Autoritatea Națională de Protecție a Copilului au ajuns mai multe sesizări. O parte dintre acestea au fost semnate de Daniel Rizu, șeful Serviciului Tehnic, Patrimoniu, Aprovizionare și Administrativ din cadrul DGASPC Argeș. Este cunoscut deja faptul că Rizu și Macovei se află într-un conflict deschis de ceva vreme, așa că șeful Serviciului Tehnic nu a negat că el este autorul sesizărilor, atunci când l-am întrebat dacă are vreo legătură cu comisia în care este băgat Adrian Macovei. „Da, așa este, o parte îmi aparține.Am fost și eu chemat la comisie, am spus că îmi mențin declarațiile cu privire la anumite dispoziții date de el împotriva mea, dar și vizavi de limbajul neadecvat pe care l-a folosit față de mine, într-un birou unde se aflau mai multe persoane. Am trimis sesizări peste tot, pe unde am putut” a declarat Rizu. 

Florin Tecău va decide soarta lui Macovei

În ceea ce privește Comisia Administrativă care se ocupă de acest caz este formată din patru membri, printre care se numără șefa personalului de la CJ dar și un reprezentant al Departamentului Juridic. Rezultatul acestei anchete va fi comunicat atât președintelui CJ Florin Tecău, dar și Autorității Naționale pentru Protecția Copilului. Cel care va decide însă dacă vor trebui luate măsuri administrative împotriva lui Adrian Macovei este președintele Tecău, la el aflându-se puterea de decizie. Conform bârfelor care s-au iscat după această întâmplare, se pare că cineva dorește tragerea pe linie moartă a lui Adrian Macovei și că, pentru început, se vrea suspendarea sa din funcție pe durata anchetei. În ceea ce-l privește pe directorul DGASPC Argeș, acesta consideră că acuzațiile care i se aduc nu sunt fondate: „Aceste acuzații sunt niște aberații. Nimic nu se confirmă și nu spun asta doar din punctul meu de vedere ci din punct de vedere al tuturor celor care cunosc această situație”.