Agitație în Uda după ce un copilaș a fost dat dispărut

Update: Căutările au durat aproximativ o oră, fiind îngreunate de faptul că zona este împădurită. Căutările polițiștilor s-au concentrat spre zonele care ar fi fost mai periculoase pentru copil, având pante cu înclinație mai mare. Într-o astfel de zonă, la aproximativ 3 km de locuinta, unul dintre polițiști a observat ceea ce părea la început o bucata de material textil, căzută într-o poziție greu accesibilă, micutul nerăspunzând la strigătele polițiștilor care îl căutau.
Copilul se afla ghemuit și era înfrigurat, iar polițistul l-a liniștit și l-a luat în uniformă pentru a-l încălzi. A fost evaluat medical si s-a stabilit ca nu se impune transportul la spital.

Știrea inițială: Agitație mare, miercuri seara, în comuna argeșeană Uda după ce un copil, în vârstă de doi ani, ar fi dispărut din jurul locuinței.

Polițiștii au fost sesizați, în cursul acestei seri, prin intermediul numărului unic de urgență 112, de unchiul băiețelului. Acesta a reclamat faptul că nepotul său ar fi dispărut din apropierea casei, unde se juca cu fratele său mai mare.

Distribuie prietenilor

politisti 300x225 1

În urma sesizării, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au desfășurat verificări, în special în zona împădurită din apropierea locuinţei. S-au constituit echipe mixte de căutări, împreună cu cetățeni.
Mobilizarea tuturor a fost exemplară, iar activitățile de căutare s-au desfășurat într-un ritm susţinut, toţi fiind conştienţi de faptul că fiecare secundă contează. În aproximativ o oră de la sesizare micuţul a fost găsit conştient, într-o râpă, îmbrăcat sumar, la aproximativ 300 de metri de locuinţă, de un poliţist care cunoştea zona foarte bine.

Poliţistul l-a liniştit şi pentru a-l încălzi, l-a ţinut sub uniforma sa tot drumul spre casă. Ulterior, copilul a fost predat unui echipaj medical, pentru evaluarea stării de sănătate şi acordarea îngrijirilor de specialitate.