Ai fost infectat cu coronavirus fără să știi? Află care sunt principalele semne!

377

În plină pandemie de coronavirus, mulți experți au afirmat că numărul celor pozitivi nu este unul real. Asta pentru că, sunt multe personane, poate chiar și printre noi, care au fost infectate fără să știe. Este vorba despre persoanele asimptomatice sau despre cele care au avut formă ușoară de COVID-19 și au confundat-o cu o simplă răceală. Experții ne spun totuși, care sunt principalele semen că am avut coronavirus fără să știm.

Simți că nu poți respira uneori. Specialiștii spun că acesta este unul dintre efectele care persistă în cazul persoanelor diagnosticate cu COVID-19. Dacă simți asta, poate că răceala dinainte nu a fost doar o răceală.

Ai o tuse care nu mai dispare. Tusea este deseori uscată, fără mucus sau flegmă. Datele Centrului pentru Prevenția și Controlul Bolilor arată că 43% dintre pacienții cu COVID-19 tușeau și după 14 sau 21 de zile de la diagnosticare.

Ești foarte foarte obosită. Studiul JAMA arată că 53% dintre pacienți s-au luptat cu oboseala extremă timp de două luni de la primele simptome ale virusului.

Ai avut o răceală agresivă. Recent, un studiu realizat de Universitatea din Texas pe mostre de salivă preluate din Wuhan, Seattle și Washington au arătat că, la două cazuri de răceală, exista și un caz de COVID-19.

Ai pierdut mai mult păr decât de obicei fără un motiv clar. Deși fenomenul nu a fost studiat suficient în contextul pandemiei, multe persoane care s-au vindecat de infecția cu noul coronavirus au dezvăluit că au avut probleme cu căderea părului. Unii pacienți au experimentat căderile de păr la câteva luni după vindecare

Ți-ai pierdut mirosul și gustul într-un punct anume. Deși nu este experimentat de toți pacienții testați pozitiv, lipsa mirosului și a gustului sunt simptome puternic legate de infecția cu noul coronavirus.

Ai simptome neobișnuite care par să dureze o veșnicie. Experții insistă că, fiind un virus nou, despre COVID-19 încă învățăm. Unii pacienți au experimentat probleme cu inima după infecție, existând numeroase alte complicații despre care medicii încă nu au suficiente informații.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here