ALDE crede în Europa respectului pentru seniorii noștri

5

Guvernul condus de Călin Popescu-Tăriceanu a fost primul care a făcut dreptate pensionarilor și le-a asigurat acestora un trai mai bun. În perioada guvernării liberale s-au înregistrat cele mai mari creșteri ale pensiilor. În cadrul guvernării actuale, ALDE a susținut creșterea pensiilor, pentru că e normal ca, după o viață de muncă, bătrânii noștri să ducă un trai decent. Ne dorim ca, la fel ca și ceilalți cetățeni europeni, la finalul vieții juniorii să se poată bucura de privilegiul cât mai multor concedii, inclusiv în străinătate.

Doi argeșeni vor reprezenta ALDE Argeș pe lista pentru Parlamentul European – deputatul Andrei Gerea, vicepreședinte al partidului și secretarul de stat Robert Tudorache. Cei doi au ținut în permanență aproape de problemele pensionarilor argeșeni și au răspuns prompt solicitărilor acestora ori de câte ori li s-a cerut sprijinul.

#Ce a făcut ALDE pentru pensionari

*Am crescut punctul de pensie la 1.100 de lei de la 1 iulie 2018. La 1 septembrie 2019, punctul de pensie va fi 1.265 lei. La 1 aprilie 2020, punctul de pensie va fi 1.400 lei. La 1 octombrie 2020, punctul de pensie va fi 1.775 lei.

*Am crescut pensia minim garantată la 640 de lei de la 1 iulie 2018;

*Am eliminat CASS pentru toți pensionarii. CASS nu se plătește de către persoanele care realizează venituri independente, dar care sunt scutite de plata acestei contribuții (pensionari, persoane cu handicap, tineri, persoane aflate în întreținere etc).

*Am crescut pragul de venit de la 750 lei la 900 lei/lună pentru accesul pensionarilor la programul de compensare cu 90% a prețului de referință la medicamente. De asemenea, a fost majorat pragul pentru medicamente compensate de la 700 lei la 900 Lei, aplicat la toate veniturile.

*Am eliminat impozitul pe venit pentru pensiile mai mici de 2.000 lei;

*Am acordat bilete de tratament pentru pensionari. Guvernul a stabilit că vor fi asigurate în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice 60.000 de locuri la tratament balnear în acest an.

*Am redus impozitului pe veniturile din pensii de la 16% la 10%, pentru pensiile mai mari de 2.000 de lei.

Comandat de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), publicat de SC EURO MEDIA TREND SRL, M.F.C. 41190002