ALDE tânjește după sediul PNL Argeș din Nord

16
sediu pnl nord

PNL Argeș este la un pas să piardă sediul din Nord. Reprezentanții Serviciul Public De Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești au cerut în instanță evacuarea liberalilor din vechiul sediu al PDL, care după fuziune a devenit și sediul social al organizației județene. Pe de o parte, Serviciul de Patrimoniu invocă faptul că un partid politic nu poate  avea mai mult de două sedii, iar pe cealaltă parte, liberalii spun că li s-a dat un motiv pueril: nu există activitate în sediu.

Război pe sediul social al liberalilor

Lupta pentru sediul din Nord al PNL Argeș a început încă din vara anului 2016, când liberalii s-au trezit cu o notificare să elibereze spațiul, dar, cum contractul era încă valabil, aceștia nu au dat importanță. În luna octombrie, reprezentanții Serviciului Public De Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești au intentat proces, iar, magistrații au decis ca primul termen să fie pe 25 aprilie. Potrivit directorului serviciului din subordinea Primăriei Pitești, Constantin Zichil, motivul îl reprezintă o reglementare legală a partidelor politice. „I-am acționat  în instanță pentru că, potrivit legii, partidele politice nu pot avea mai mult de două sedii, iar, PNL Argeș are după fuziune trei. Perioada stipulată în contractul încheiat a expirat în luna ianuarie, dar, până nu vom avea o decizie definitivă, nu vom putea începe demersurile de evacuare” a explicat Zichil.

Liberalii contraatacă: „Ne-au spus că acolo nu avem activitate”

După ce au fost notificați și au primit citația pentru a se prezenta la Judecătoria Pitești, liberalii contrazic vehement decizia Serviciului de Patrimoniu. Aceștia susțin că, în realitate, motivul pentru care li s-a spus să elibereze este lipsa de activitate. „Ni s-a dat un motiv pueril. În notificarea pe care am primit-o ni s-a spus că în acel sediu nu avem activitate, chiar dacă acolo este sediul organizației de femei a PNL Argeș. În momentul în care am fost anunțați, mi se părea normal să fim întrebați care din sedii le vom păstra și pe care îl vom elibera, nu să ni se pună în vedere să evacuăm sediul social al organizației” a spus Olimpia Doru, președinte OFPNL Argeș.

ALDE Argeș a pus ochii pe „casa” liberalilor

Încă după câștigarea alegerilor, ALDE se pare că vrea să preia sediul din cartierul Nord al liberalilor. În acest moment, suspiciunile devin din ce în ce mai mari după ce democrat liberalii au fost obligați, într-un fel sau altul, să renunțe la sediul de lângă Muzeul Județean, după ce Daniel Constantin a decis să renunțe la Argeș și să candideze la București, astfel încât de aproximativ două luni nu a mai avut nevoie de cabinetul parlamentar din Pitești și a pus membrii din ALDE Argeș să se mute în mult mai micul sediu al fostului Partid Conservator. Legat de aceste zvonuri, Olimpia Doru a declarat pentru Obiectiv de Argeș că „nu ne-ar mira astfel de tertipuri, dar, oricare ar fi situația, normal ar fi ca noi să avem dreptul de preemțiune”.

Alex Vlad