Alegerile locale s-au încheiat, negocierile abia încep

381

Un scor neașteptat, ba chiar surprizător au obținut două partide de dreapta în Pitești care, practic, au câștigat majoritate în Consiliul Local. Numai faptul că nu s-au înțeles în a avea un candidat comun la funcția de primar a făcut ca povestea de la București să nu se repete și la Pitești. Iar de această neînțelegere, nu avea cum să nu profite PSD care în Argeș nu este nici pe departe un partid de neglijat.

La Pitești, primarul PSD ar putea avea viceprimari de la alte partide

PNL Pitești și USR-Plus Pitești au câștigat majoritatea voturilor exprimate de piteșteni, dar au pierdut cea mai importantă poziție, aceea de primar, adjudecată, după o campanie extrem de activă, de către Cristian Gentea, președintele PSD Pitești. Dincolo de victoria celor de la PSD, se profilează un Consiliu Local extrem de pestriț, cu primar PSD, doi viceprimari din opoziție, și o majoritate tot din opoziție. Soartă grea și pentru unii, și pentru alții, dar cea mai grea pentru piteșteni, care vor fi direct afectați de inevitabilele lupte dintre ce de la putere și cei din opoziție. Interesantă de urmărit este poziția celor doi consiliei ai Partidului Mișcarea Populară, Dănuț Dinu și Coman Sorina Marilena.

Dacă la București PMP s-a arătat interesat să se alăture PNL și UR-Plus, la Pitești lucrurile nu sunt atât de simple, Cătălin Bulf, liderul partidului la nivel județean fiind destul de apropiat de zona pesedistă. Asta deși Guvernul Orban l-a numit într-o funcție extrem de dorită, secretar de stat în Ministerul Energiei. Unde mai pui că, nici Dănuț Dinu nu e vreun mare opozant, căci a arătat acest lucru în madatul trecut de consilier local, cel din perioada 2016-2020.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here