Alertă maximă! Parlamentarii vor să adopte pe ascuns o lege prin care să crească anumite prețuri!

DISTRIBUIȚI
amenzi, itm, campulung, ipj, ssm

Salariile au crescut pentru anumiți cetățeni, dar prețurile au crescut și mai mult și mai rapid. La alimente, la energie, la gaze… cam la toate. Iar acum se pare că vor crește și mai mult și asta pentru că Parlamentul ar urma să adopte curând proiectul de lege referitor la modificarea schemei de sprijin pentru energia din surse regenerabile, iar modificările vor aduce o creştere etapizată a facturilor la energie electrică.

Concret, proiectul de lege, care urmează să fie dezbătut marţi de Comisia de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor, stabileşte care va fi impactul certificatelor verzi, prin care sunt susţinuţi producătorii de energie din surse regenerabile, în facturile tuturor consumatorilor, începând din acest an şi până în 2022. Iar sumele vor creşte de la an la an, potrivit e-nergia.ro

Valoarea în lei se calculează la valoarea cursului mediu de schimb stabilit de Banca Naţională a României pentru anul precedent iar pretul certificatelor verzi utilizate pentru anul precedent se calculeaza ca valoare medie ponderata a pretului certificatelor verzi din tranzactiile pe piata centralizata anonima spot de certificate verzi din anul precedent”.