Alertă! Pesta porcină, confirmată în trei noi fonduri de vânătoare din Argeș

În această dimineață, trei noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate la porci mistreți, pe raza fondurilor de vânătoare: 10 Mălureni, 35 Râncăciov și 26 Rădești.

„Astăzi, 29.01.2020, ora 14.00, la sediul Institutiei Prefectului Argeș, se convoacă în regim de urgență CLCB, în vederea aprobării Planului de măsuri, în urma confirmării PPA la mistreți în  FV. 10 Mălureni, FV. 35 Râncaciov şi FV. 26 Rădeşti”, informează subprefectul Adrian Bughiu.

După realizarea unei cartografieri cu efectivul de mistreţi pe fiecare fond de vânătoare afectat, se vor vâna integral mistreţii prin metode de vânătoare care nu dislocă efectivul. Cadavrele se vor neutraliza prin îngropare.

De asemenea, la nivelul județului, mai sunt active șase focare la porcii mistreţi din fondurile de vânătoare 25 Grădiştea, 24 Mâzgana, 18 Râul Târgului, 29 Trivale, 2 Şuici, 7 Curtea de Argeş şi un focar la porcii mistreţi din Complexul de Vânătoare „Mistreţul” din Sălătrucu.

1 COMENTARIU

  1. Luați măsuri cu ciobanii, cu turmele de oi care împrăștie pesta porcină africana.DSV, ITRSV, PREFECTURA ARGEȘ.Ex:Turme de oi în zona Băiculești, Merișani, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here