Alertă! Produse alterate vândute în pieţele şi magazinele din Piteşti

DISTRIBUIȚI
dsv control5464

În ultima perioadă inspectorii DSVSA Argeş au intensificat numărul controalelor efectuate pe raza judeţului Argeş. Astfel că luna trecută aceştia au efectuat un număr de 767 de controale în urma cărora au fost aplicate amenzi care s-au ridicat la suma de 17.600 lei. Au fost vizate fermele, abatoarele, măcelăriile, restaurantele,brutăriile, hipermarketurile, stupinele, pescăriile, pieţele şi cabinetele medicale veterinare.

Alimente vândute fără etichetă

Luna trecută inspectorii DSVSA Argeş au efectuat un număr de 767 de controale în urma cărora au aplicat amenzi în valoare de 17.600 lei. Au fost vizate abatoarele, măcelăriile, hipermarketurile, restaurantele, pieţele, fermele, pescăriile, cabinetele medicale veterinare şi în special magazinele alimentare. Numai luna trecută inspectorii DSV au controlat 96 de magazine alimentare şi 15 hipermarketuri în tot judeţul. Principalele nereguli constatate au fost încălcarea normelor sanitar-veterinare,lipsa echipamentului de protecţie şi a mănuşilor a personalului, neîntreţinerea corespunzătoare a spaţiilor de prelucrare, vânzarea de produse alimentare etichetate şi ambalate necorespunzător sau nerespectarea condiţiilor de igienă.

Peste zece tone de carne alterată scoasă de la comercializare

Deasemenea inspectorii DSVSA Argeş au găsit şi produse din carne, peşte, lapte sau alte produse care nu mai puteau fi comercializate. Fie că nu aveau documente legale sau că se aflau într-un stadiu avansat de alterare, acestea au fost retrase toate de la comercializare. Astfel că, luna trecută, DSVSA Argeş a retras de la comercializare aproximativ zece tone de carne şi preparate din carne,  o tonă de peşte şi preparate din peşte, peste trei tone de lapte şi produse lactate. Valoarea produselor retrase de la comercializare s-a ridicat la suma de 205626 lei. În următoarea perioadă consilierii DSVSA Argeş anunţă controale sporite cu scopul de a limita neregulile.

Andreea Matei