Alexandru Rafila, declarații care dau fiori reci: ”În 10 zile vom ajunge în situația Lombardiei”

0

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a făcut recent, într-o emisiune televizată, o declarative care dă fiori reci românilor. Acesta este de părere că, în aproximativ zece zile, România va ajunge ca Lombardia. Mai exact, acesta a declarant că, vom avea peste 7000 de cazuri de îmbolnăviri pe zi. Deasemenea Rafila a mai precizat că, doar un blocaj total ar putea avea eficiență în momentul de față.

”În general, chiar și țările care au avut probleme foarte serioase, gândiți-vă la Italia, Spania și Franța într-o anumită măsură, au reușit să controleze evoluția catastrofală a epidemiei doar prin măsuri de închidere”, a declarat Alexandru Rafila la B1TV.

Alexandru Rafila este de părere că România ar trebui să urmeze modelul suedez

Distribuie prietenilor

„Cred că ar fi bine să avem modelul suedez. În Suedia acum sunt cele mai puține cazuri din Uniunea Europeană pentru că, după ce au trecut de perioada inițială de adaptare, cetățenii respectă regulile fără să le impună cineva și acum au cele mai puține cazuri raportate în populație.

Cu cât numărul de cazuri e mai mare, cu atât efectul unei măsuri de sănătate publică e mai mic și durează mai mult. Trebuie să impui o măsură de sănătate publică pe care să o aplici timp mai îndelungat pentru că numărul de cazuri care se înregistrează la un moment dat este foarte, foarte mare.

Cu cât luăm măsurile mai târziu cu atât ele vor fi mai dure și vor dura mai mult. (…) Un lockdown total este o măsură foarte împovărătoare din punct de vedere economic și social pentru că noi trebuie să și trăim nu putem doar să stăm în case”, a afirmat Alexandru Rafila ieri, într-o emisiune televizată.