Alimente care te ajută în lupta cu depresia și lipsa de somn

0

Toamna poate avea farmecul ei din multe puncte de vedere și pentru multe persoane. Însă, pentru unele personae, toamna poate să vină, din cauza frigului, și cu anumite tulburări cum ar fi tulburările de somn sau stările de anxietate. Un sentiment de melancolie, uneori de depresie, însoțit adesea de insomnii și oboseală cronică, sunt stările simțite de multe personae la finalul verii.

Cauzele sunt destul de clare: reducerea intensității luminii soarelui și a duratei zilei provoacă diferite schimbări în organism, dereglările hormonale fiind principalele vinovate. În același timp, aceeași cauză determină și un nivel mai scăzut de serotonină, cunoscut în limbajul popular drept „hormonul fericirii”.

 Însă existe și alimente care ne ajută să ne reglăm aceste stări, fără a fi nevoie de tratament de specialitate.

Citrice

Nu credem că este o surpriză pentru nimeni, vitamina C este mereu recomandată pentru anotimpurile reci. Astenia nu doar că te face să te simți obosit, dar scade și rezistența organismului tău și îl face mai predispus la răceli și gripe.

Ghimbir

Distribuie prietenilor

Tot împotriva răcelii, ghimbirul ți-e unul dintre cei mai buni aliați.

Cereale integrale

Fiind foarte bogate în carbohidrați, acestea îți pot oferi aportul de energie de care ai nevoie pentru a combate starea generală de oboseală și te vor ajuta să treci mai ușor peste aceasta. Cerealele integrale, pe lângă menținerea fizică și energie, sunt importante și pentru menținerea sănătății holistice. Au diverse proprietăți nutritive, fiind bogate în vitamine și menținând echilibrul sistemului imunitar.

Miere

Nu doar gustul e important aici, ci beneficiile sale antibacteriene, antiinflamatorii, imunostimulatoare și energizante.

Echinacea

Una dintre vedetele remediilor naturale împotriva răcelii, echinacea face parte din multe rețete naturiste. Echinacea poate scădea șansele de a contacta o răceală sau gripă cu 58% și în plus, se remarcă prin proprietățile sale de regenerare și energizare.