Alimentul care stopează cancerul de interstin. Citeşte ce au descoperit specialiştii!
Pacienţii diagnosticaţi cu cancer de intestin îşi pot creşte şansele de supravieţuire prin consumul a cel puţin o porţie de peşte gras, cum ar fi tonul sau somonul, cel puţin o dată pe săptămână, potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii de la Şcoala Medicală Harvard. Chiar şi o cantitate mică de peşte se pare că aduce îmbunătăţiri semnificative în cazul persoanelor cu cancer de intestin. O porţie de peşte gras conţine aproximativ 1,8 grame de acizi graşi omega 3, dar şi în cazul unei cantităţi de 0,3 grame pe zi s-a observat o diminuare a riscului de deces cauzat de această maladie cu 41%, poitrivit CSID. Persoanele care au adăugat încă 0.15 grame de acizi omega 3 după diagnostic şi-au redus riscul de deces cu până la 70%. Pe de altă parte, persoanele care consumau puţin peşte sau deloc şi-au crescut riscul de deces cu 10%. Studiul, publicat în jurnalul medical BMJ Gut, sugerează că doar câteva grame de peşte pe zi sau o porţie pe săptămână poate fi benefică. Studiul a analizat cercetări care au monitorizat dieta şi starea de sănătate a peste 200 de mii de oameni. Analiza a arătat că există o corelaţie puternică între absorbţia unor cantităţi mari de omega 3 şi îmbunătăţirea şanselor de supravieţuire în cazul persoanelor care suferă de cancer de intestin. Consumul regulat de peşte pare să fie în special benefic pentru persoanele înalte, cu o valoare a indicelui de masă corporală (IMC) mai mică de 25, care nu urmează un tratament cu aspirină – acestea şi-au redus riscul de deces asociat cu acest tip de cancer cu 85%, 90% şi respectiv 88%.
Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.