prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Alina Gorghiu: „Astăzi, cu ocazia vizitei președintelui Knessetului , Amir Ohana – אמיר אוחנה, am celebrat 75 de ani de prietenie româno-israeliană.”

Astăzi, cu ocazia vizitei președintelui Knessetului , Amir Ohana – אמיר אוחנה, am celebrat 75 de ani de prietenie româno-israeliană. La ședința solemnă a Camerei Deputaților și Senatului, am spus răspicat:
  • România este un model regional în ceea ce privește combaterea antisemitismului și negării Holocaustului;
  • Istoria Holocaustului va fi predată obligatoriu în școli;
  • Vom avea un Muzeu Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România;
  • Am adoptat o strategie națională în acest sens;
  • Prim-ministrul României a desemnat un reprezentant special pentru combaterea antisemitismului și xenofobiei;
  • La începutul acestei sesiuni parlamentare, Senatul a adoptat o declarație foarte importantă pentru memoria victimelor Holocaustului, pentru supraviețuitori, pentru întreaga comunitate evreiască din România.
România își asumă trecutul. Încă mai sunt voci care avansează o agendă a urii. Care refuză să învețe din istorie. Afirm public că ceea ce fac ei este iresponsabil!!
Trebuie să vorbim și despre viitor! Potențialul relației româno-israeliane pe linie parlamentară este extrem de mare! Să îl valorificăm.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs