Amenzi usturătoare pentru comercianții de animale!

DISTRIBUIȚI
cai, targ, trafic, amenzi

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş împreună cu reprezentanţii D.S.V.S.A Argeş şi Oficiului Judeţean pentru Zootehnie,  au efectuat  verificări şi controale în Târgul Anual „Sfânta Marina”. Cu această ocazie, au fost depistate cinci persoane cu vârste cuprinse între 42 şi 54 de ani care comercializau cabaline fără documentele prevăzute de legislaţia sanitar-veterinară în vigoare. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional conform H.G. 984/2005 cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei.

Totodată a fost depistat un bărbat de 44 de ani, din comuna Orlat, judeţul Sibiu care transporta cabaline neidentificate şi neînregistrate, fără documente sanitar-veterinare. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 720 de lei.

De asemenea au mai fost depistaţi doi bărbaţi de 62 respectiv 37 de ani care nu au prezentat actele doveditoare de proprietate asupra cabalinelor. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii 191/2012 cu amenzi în valoare totală de 1000 de lei.