Ana Stan: „Piteștiul a pierdut definitiv o finanțare de 9.000.000 Euro”

499

La o simplă lectură a acestuia, observăm că Bugetul este departe de un oraș Smart City, așa cum ni-l descrie documentul intitulat Strategia SMART CITY a Municipiului Pitești.

În continuare Bugetul este construit pe „genunchi” și rezultă clar că cheltuielile de funcționare (salarii, bunuri și servicii pentru Primărie și pentru Serviciile și Direcțiile subordonate) reprezintă în jur de 70% din Buget, ceea ce este mult prea mult pentru un oraș inteligent, de asemenea și subvențiile pentru Publitrans și Termoficare sunt prea mari. De fapt, aceste subvenții ascund o lipsă de măsuri dinamice și proactive pentru scăderea costurilor din cauza incapacității manageriale a conducătorilor instituțiilor citate.

Lipsesc prioritizarea și oportunitatea investițiilor care ar trebui să reprezinte cheia de boltă a dezvoltării orașului.

În continuare lipsesc finanțări din fonduri europene, precum și alte surse de finanțare, cum ar fi: emitere de obligațiuni municipale, credite sau alte surse de venituri de la Bugetul de Stat. Lipsesc activități care ar fi putut aduce venituri consistente la Buget.

Piteștiul a pierdut definitiv o finanțare de 9.000.000 Euro prin nedepunerea unei Strategii de Dezvoltare Locală prin care ar fi trebuit să aleagă proiectele pe care să le implementeze la nivel local cu fonduri europene.

Cu mai multă responsabilitate din partea aleșilor, acum am fi putut avea reabilitare termică a blocurilor și eficientizare pe consum energetic.

Nici vorbă de ambițiosul plan al conducătorilor urbei noastre prin care urmăreau să transforme orașul Pitești într-un oraș inteligent, conform strategiei Smart City asumată de administrație în documentul citat în preambul, strategie de care piteștenii cu adevărat ar fi avut nevoie urgentă!

Așadar, vom avea în continuare un buget din care lipsesc investițiile (cu observația că reparațiile nu înseamnă investiții), în continuare nu se construiesc creșe sau after school-uri, în continuare în Pitești vor fi străzi neasfaltate și în continuare lipsesc proiectele cu finanțare nerambursabilă.

Așadar, domnule Primar Cornel Ionică, cum rămâne cu ”Strategia Smart City Pitești nu este un scop în sine ci este un instrument dinamic și eficient prin care să ne realizăm misiunea și să ne atingem viziunea”??!! – aceasta fiind fraza cu care ați încheiat documentul denumit Strategia SMART CITY a Municipiului Pitești – octombrie 2019.

          ”

Ana Stan, can

idat PNL Pitești pentru Primăria Pitești (cursa internă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here