ANAF a pus ochii pe Revolut! Ce ar putea păți utilizatorii

De luna aceasta, Revolut asigură IBAN în lei printr-un parteneriat cu Libra Bank. Dar asta poate fi și o veste proastă pentru români care foloseau contul cu alt scop. Până în acest moment, Revolut putea fi un cont foarte util dacă ANAF punea poprire pe cele de la bancă. De acum înainte, situația se schimbă.

„În situația în care Libra primește solicitare de la ANAF pentru poprire, noi o transmitem către Revolut. Posesorii de IBAN nu sunt clienți Libra, să decidem noi poprirea. Posesorii de IBAN ai Revolut sunt clienții Revolut”, a afirmat Emil Bituleanu, șeful Libra Internet Bank.

Distribuie prietenilor

Irina Scarlat, Global Head of Growth la Revolut, a oferit mai multe detalii.

„Revolut nu este o modalitate de a face evaziune. E un mit acela cum că conturile Revolut nu pot fi restricționate. La rubrica «termeni și condiții»- acele pagini multe pe care nimeni nu le citește- scrie clar că utilizatorii se obligă să respecte legislația fiscală a statului în care se înregistrează. Iar conformitatea este o prioritate pentru noi”, a afirmat aceasta, conform HotNews. Totuși, nu a dorit să precizez dacă până acum au fost primite solicitări din partea ANAF privind furnizarea de informații despre deținători de conturi Revolut.