Anca Jurma, primele declarații după ce a preluat oficial interimatul la șefia DNA: Mă voi strădui pe cât îmi va sta în putință să asigur un interimat echilibrat

DISTRIBUIȚI

Anca Jurma a preluat joi oficial interimatul la șefia DNA. Aceasta a declarat că DNA va trebui să rămână în continuare o instituție puternică, independentă și relevantă atât timp cât România se confruntă cu fenomenul corupției și că se va strădui să asigure un interimat echilibrat.

„În primul rând, vreau să mulțumesc conducerii Ministerului Public, domnului procuror general pentru susținerea pe care o arată în mod constant DNA și misiunii acesteia de a lupta împotriva corupției. De asemenea, îi mulțumesc dnei Laura Codruța Kovesi pentru întreaga activitate desfășurată în fruntea DNA.

DNA este atât o parte a sistemului judiciar românesc, cât și o autoritate națională anticorupție, în sensul Convenției ONU împotriva corupției.

Prin urmare, Direcția are o răspundere majoră în îndeplinirea mandatului pe care legea îi conferă, și anume combaterea corupției la nivel înalt. În acest sens, DNA va trebui să rămână în continuare o instituție puternică, independentă și relevantă atât timp cât România încă se confruntă cu fenomenul corupției.

În ceea ce mă privește, mă voi strădui pe cât îmi va sta în putință să asigur un interimat echilibrat, să continuăm împreună cu colegii din DNA munca pe care această instituție a început-o acum 15 ani. Acordăm o prioritate absolută respectării normelor procedurale, standardelor europene și internaționale și drepturilor fundamentale ale cetățeanului.”, a spus Jurma, joi, la sediul DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here