Andrei Penescu spune că familia sa a investit 12 milioane de euro în FC Argeş: “Banii pe care i-am primit pe jucătorii vânduţi au rămas tot la echipă”

După articolele apărute în ultimul timp în presa locală şi centrală, legate de situaţia dramatică prin care trece FC Argeş, Andrei Penescu, fiul lui Cornel Penescu, a ţinut să facă precizări, menite să explice motivul pentru care familia sa se retrage din fotbal.

 “ Eu, de două luni am anunţat pe toată lumea că nu mai finanţez pe FC Argeş şi, totuşi, am mai dat aproximativ un milliard ca FC Argeş să termine competiţia şi să rămână în Liga 2, altfel FC Argeş ar fi fost retrogradată. Toată lumea mi-a zis, “…pleacă, pleacă ! “  iar acum nu le convine că am plecat şi nu mai finanţez echipa. Rolul meu de 4 ani de zile a fost cel de finanţator şi atât. La vârsta mea nu aveam de unde să am experientă în fotbal, astfel încât să reuşesc să fac performanţă  şi, totuşi, oamenii din conducere au reuşit să menţină echipa în Liga 2. Să nu uităm că sunt oraşe de tradiţie care nu mai au echipe de fotbal deloc, foarte multe retrăgându-se sau desfiinţându-se, cum ar fi : Universitatea Craiova, Poli Timişoara, Unirea Alba Iulia ş.a. “, spune Andrei Penescu

„FC Argeş era în faliment în 2005”

Fiul lui Cornel Penescu face referire şi la perioada când tatăl său a devenit actioner majoritar la FC Argeş:
“Când tata a intrat în fotbal, în anul 2005, societatea care a funcţionat până atunci, FC Argeş, era în faliment. De fapt nu a luat nimic, ci a înfiinţat o societate nouă care s-a numit Fotbal Club 2005 SA. Sub acest nume a jucat în Divizia A, în anul 2006. De abia în 2007 a recuperat numele de la vechea societate. În concluzie, la FC Arges este nevoie ca cineva să dea bani în locul nostru la echipă, să vrea să plătească salarii la jucători şi antrenori şi, bineînţeles, celorlalţi din staff, dar şi cantonamente, competiţii la seniori şi juniori. Noi până acum am investit peste 12 milioane de euro, iar banii care s-au primit după jucătorii vânduţi au rămas tot la echipă.”
“Ni s-a luat să fim huiduiţi”
Altfel, în ceea ce priveşte situaţia datoriile pe care le are FC Argeş, Andrei Penescu spune:” Vizavi de datoriile pe care le are clubul către mine şi societăţiile mele sau ale tatălui meu, nouă nu ne mai trebuie nimic. Am fost convins  încă de la început de când am decis să vin cu un aport financiar la club că nu-I voi mai recupera  niciodata, de asemenea  şi actiunile am anunţat că le cedăm gratis. Tatăl meu a iubit şi iubeşte foarte mult această echipă, dar ni s-a luat ca noi să dăm bani şi tot noi să fim huiduiţi. Îmi doresc din suflet ca această echipă să continue, noi o lasăm în Liga a 2-a, jucătorii sunt încă la echipă în format complet, noi nu am vândut pe nimeni . Ce se va întâmpla de acum înainte nu mai depinde de noi. Marea problemă a clubului este că nu se găseşte un alt investitor. Mulţumesc  Primariei  Piteşti pentru colaborarea pe care am avut-o până acum, domnului primar Tudor Pendiuc  pentru că ne-a pus baza sportivă la dispoziţie şi tuturor angajaţilor FC Arges, în special doamnei Gica Dobrin şi lui Cătălin Barbu, oameni care au muncit foarte mult şi încă muncesc pentru această echipă.”

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.