Angajaţii Primăriei fac scandal pentru un pahar cu apă

DISTRIBUIȚI

Conform legislaţiei, Primăria Câmpulung este obligată să amenajeze puncte de prim ajutor în caz de caniculă atunci când temperaturile depăşesc 35 de grade. Unicul astfel de centru este amplasat în subsolul Primăriei, destul de bine ascuns pentru o persoană ameţită de căldură. Care este eficienţa acestui loc atâta timp cât nu este la îndemâna oamenilor afectaţi pe stradă de soarele arzător şi aerul înăbuşitor? În plus, sunt multe persoane care habar nu au de existenţa centrului me­dical chiar dacă Primăria dă comunicate peste comunicate la televiziuni care nu mai acoperă măcar o majoritate de telespectatori odată cu apariţia altor operatori mai avantajoşi sau pe site-ul Primăriei de pe internet. Ne întrebăm, retoric, câte din persoanele afectate de caniculă, în speţă de vârsta a III-a, au internet sau se pricep la mânuirea mouse-ului?
10 persoane au cerut ajutor din cauza căldurii la centrul din Primărie
Având în vedere atenţionarea meteorologică în perioada 3.07- 6.07 în Primăria Câmpulung s-a redeschis punctul de prim ajutor, unde asistenţa medicală este asigurată în intervalul orar 10- 17 de către personalul medical specializat de la cabinetele medicale şcolare. Dacă miercuri, un  număr de 10 persoane au cerut ajutorul prezentându-se la centru, ieri până în jurul orei 12, nicio persoană nu a apelat la serviciile umanitare oferite de Primărie. Din discuţia avută cu asistenta aflată la lucru am aflat că multe persoane vin să-şi ia tensiunea, chiar dacă se simt bine, iar apa plată pusă la dispoziţie în Primărie este consumată de oricine calcă pragul instituţiei.
„Le acordăm primul ajutor în funcţie de problemele pe care le acuză, probabil sunt persoane care au pro­bleme cu tensiunea arterială. Avem şi apă plată, este şi bidon pus la aparatul din  holul Primăriei, avem şi medicamente în dotare. În cazuri grave sunăm la spital. Oamenii vin şi pentru a-şi controla tensiunea arterială, nu vin doar că au cu probleme din cauza căldurii, ne-a spus asistentul medical  Ancuţa Oprei.
Apa din Primărie, la mare căutare
Gabriela Chelu, şefa de la departamentul S.V.S.U. din Primărie, s-a arătat nemulţumită că lumea bea apa din Primărie, chiar dacă nu suferă din cauza căldurii. „Punctul de prim ajutor va funcţiona, dar va fi activat numai în perioadele cât sunt avertizări de caniculă, temperaturi peste 35 grade. Pe hol avem apă. Lumea care are pro­bleme de rezolvat  în Primărie bea apă de aici. Aşa a fost cald dintotdeauna, deja mie mi se pare că se dramatizează. Au venit şi ieri, şi-au luat tensiunea. Nu  a fost ceva neobişnuit. Pe stradă, în cort, ce temperaturi sunt? Ar trebui să pui aer condiţionat. Aici este răcoare, pe stradă oamenii pot intra în farmacii, pot bea un pahar cu apă. În Grădina Publică este o ţâşnitoare, pe Bulevard este la fel. Eu zic că este bun acest punct de prim ajutor“, a declarat Gabriela Chelu.
Nu credem că este cazul ca angajaţii Primăriei să devină dintr-o dată „zgârciţi“, un pahar cu apă nu este chiar o avere, mai ales că apa plată este cumpărată din banii noştri, a contribuabililor.