ANM ANUNȚĂ MAREA „URGIE”! TEMPERATURI POLARE ÎN TOATĂ ROMÂNIA

2
ger naparaznic

Oficialii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) au făcut publică prognoza meteo pentru această nouă săptămână. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor coborî la -16 grade Celsius și a fost emisă o avertizare de vreme rece pentru astăzi și mâine. În aproape toată România se vor înregistra ninsori abundente și va fi ger.

Prognoza meteo pentru săptămâna 7-13 ianuarie: temperaturi polare în toată țara

Meteorologii au mai spus că noaptea de luni spre marți va fi cea mai rece din săptămâna ce urmează. În București, temperatura nu va depăși 0 grade. Temperatura maximă va fi între minus 9 și 1 grad Celsius, au precizat reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

“Prima jumătate a săptămânii va aduce temperaturi specifice perioadei în care ne aflăm, adică temperaturi de luna ianuarie, cea mai reprezentativă lună de iarnă. Luni şi marţi va fi o vreme rece cu temperaturi preponderent negative în timpul zilei. De exemplu, marţi după-amiază maximele se vor situa între -9 şi 1 grad, iar în noaptea de luni spre marţi va fi ger în majoritatea zonelor. Ne aşteptăm să fie cea mai rece noapte din săptămâna care urmează, vor fi între -16 şi -6 grade Celsius”, a declarat Mihai Timu, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), conform Mediafax.

Potrivit meteorologilor, miercuri și joi vremea se va încălzi ușor. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 2 și 6 grade.

“Dacă pe parcursul zilei de luni în jumătatea de Est a ţării va mai ninge puţin, marţi este o zi de pauză. În noaptea de marţi spre miercuri ne aşteptăm la ninsori aproape în toate regiunile, mai puţin în Sud-Estul României unde va apărea lapoviţa sau ploaia şi va creşte riscul de polei”, a mai spus Mihai Timu, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Şi în București vremea va fi rece. Astăzi și mâine maximele nu vor depăşi 0 grade Celsius. De asemenea, în cursul acestei zile va ninge temporat și în Bucureşti.