Ansamblul folcloric “Plai de Dor” din Mioveni a ajuns, cu bine, acasă!

Ansamblul folcloric “Plai de Dor” din Mioveni a ajuns, cu bine, acasă! Cel mai important lucru și singurul care contează este faptul că toți membrii delegației sunt în siguranță, au o stare bună de sănătate și nu există nicio suspiciune că aceștia reprezintă vreun pericol pentru cei din jur! Conform procedurilor și normelor de sănătate, toți au fost supuși unor controale medicale atât în China, pe traseul spre țară, precum și la reîntoarcerea în România, iar testele infirmă orice suspiciune.
Pe această cale, doresc să le mulțumesc în primul rând părinților acestor copii pentru încredera în autorități și înțelegerea de care au dat dovadă în tot acest timp, perioadă în care, involuntar, au trecut printr-o situație delicată. În al doilea rând le mulțumesc copiilor din ansamblu pentru maturitatea de care au dat dovadă și pentru modul exemplar în care s-au comportat într-o situație de criză, peste care au trecut cu calm și încredere.
La final, transmit tuturor locuitorilor orașului Mioveni faptul că autoritățile locale și centrale monitorizează în continuare starea de sănătate a celor 25 de persoane care au făcut parte din delegație, aceștia vor fi consultați zilnic, vor respecta normele impuse de autoritățile medicale, orice risc fiind astfel diminuat.
Participarea Ansamblului Plai de Dor la Festivalul Internațional de la Beijing s-a realizat în baza unei invitații transmisă cu acordul autorităților statului chinez în luna septembrie 2019, iar rezervarea biletelor de avion a fost făcută încă din luna noiembrie a anului trecut. Din nefericire, plecarea grupului spre Beijing a avut loc cu două zile înainte ca autoritățile statului român să emită prima avertizare de călătorie în China, la momentul emiterii documentelor de călătorie neexistând nicio informare oficială despre un eventual pericol în zonă.
În concluzie, ne bucurăm că acest episod s-a încheiat cu bine, suntem recunoscători celor care ne-au ajuat și să sperăm că, de astăzi, veștile alarmante care au indus stări de panică în rândul cetățenilor orașului vor înceta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here