Anul școlar 2020-2021 va începe în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Argeș

514

Anul școlar 2020-2021 va începe în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Argeș.

Propunerile primite din partea consiliilor de administrație ale fiecărei unități școlare, privind desfășurarea activității didactice în condiții  de siguranță, au fost înaintate spre avizare I.Ș.J. Argeș și DSP, fiind aprobate integral de comitetul județean pentru de situații de urgență.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ au adoptat propunerile în funcție de analiza situației, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Astfel, la nivelul județului Argeș, situația este următoarea:

  • 339 de unități de învățământ de stat și particulare, vor funcționa după scenariul verde, adică participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;
  • 162 de unități de învățământ de stat și particulare, vor funcționa după scenariul hibrid, acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

O situație particulară o întâlnim la o grădiniță din municipiul Pitești, care va desfășura timp de două săptămâni exclusiv activități online. Această situație este cauzată de lucrările de amenajare nefinalizate, precum și de dorința exprimată în scris a tuturor părinților, referitoare la învățarea online.

Unitățile de învățământ preuniversitar din județul Argeș au întreprins toate măsurile necesare pentru buna desfășurare a activității, conform solicitărilor aprobate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here