Anunţ bombă! 40% dintre semipreparatele din carne din România ar fi false

DISTRIBUIȚI
carneexpirata, DSP, politisti, amenzi, arges

Asociația Consumatorilor Infocons susține, în urma analizelor realizate, că 40% din produsele semipreparate din carne puse în vânzare pe piața din România sunt false. O informare în acest sens ar fi fost trimisă, în urmă cu trei săptămâni, Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Ministerului Agriculturii, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și premierului Mihai Tudose.

Fără răspuns însă. „Avem o adresă (…) de trei săptămâni, o așteptăm, cu privire la faptul că 40% din produsele semipreparate din carne sunt false în piața din România. Din perspectiva unor analize pe care le-am realizat, așteptăm din partea dumneavoastră un răspuns pe acest lucru”, a declarat președintele Asociației Consumatorilor Infocons, Sorin Mierlea, la dezbaterea cu tema „Protecția consumatorilor – element esențial în realizarea unei piețe interne mai aprofundată și mai echitabilă”.

Acesta a precizat, pentru Agerpres, că analizele la semipreparate au fost făcute la Larex și laboratoare din cadrul ANSVSA, iar în urma acestora a reieșit o diferență de compoziție față de cea menționată pe etichetă.