Anunţ de ultimă oră! Cum va fi vremea iarna aceasta!

DISTRIBUIȚI

Estimările Centrului European pentru prognoze pe durată medie (ECMWF) din Anglia, care calculuează distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, arată că iarna ce vine va fi una normală, în care temperaturile nu vor fi mai scăzute sau mai ridicate decât în anii precedenți.

PROGNOZA METEO DECEMBRIE: Temperatura aerului urmează să aibă valori medii lunare apropiate de normă în cea mai mare parte a țării, mai ridicate puțin în zonele de sud și sud-est. Din punctul de vedere al precipitațiilor, acestea vor fi puțin peste normele climatologice.

PROGNOZA METEO IANUARIE: Temperaturile vor fi apropiate de normalul perioadei în zonele de sud, sud-estul și local în vestul țării, urmând să fie mai scăzute în restul zonelor. Cantitățile totale de precipitații vor fi apropiate de norme în est și sud-est și peste media climatologică în restul țării, conform libertatea.ro.

PROGNOZA METEO FEBRUARIE: Valorile medii lunare ale temperaturii aerului vor fi apropiate de normă în toată țăra. Cantitatea de precipitații va avea o tendință spre excedent în vestul și centrul țării, iar în celelalte regiuni vor fi apropiate de normele climatologice.