Anunţ de ultimă oră legat de Institutul Cantacuzino!

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu a făcut anunţuri de ultimă oră privind situaţia Institutului Cantacuzino. Ministrul susţine că a înfiinţat un grup de lucru în cadrul ministerului care analizează situaţia şi care va emite, în 10 zile, un proiect de act normativ. Mai mult, spune Ţuţuianu, dintr-o evaluare prealabilă, Institutul ar putea începe producţia de vaccinuri în 2 ani, însă doar dacă se vor investi cel puţin 25 de milioane de euro anual în dotări.

“Legat de Institutul Cantacuzino, vreau sa va spun ca am primit sarcina in sedinta de Guvern, am constit un grup de lucru la MApN, care sa faca o analiza a institutului, un due diligence juridic. Am cerut sa se stabileasca in ce conditii se pot produce vaccinuri si alte activitati de natura stiintifica si care ar fi alocarea minima necesara. Se lucreaza. (…) Au termen de la mine 10 zile sa imi prezinte un proiect de act normativ si analiza la zi a institutului. (…) 10 zile au termen sa faca aceasta analiza. Dintr-o evaluare prealabila, avem nevoie in primii 3 ani de functionare de circa 25 de milioane de euro. Potrivit analistilor militari, putem produce vaccin in 2 ani de zile. E nevoie de dotari, sunt multe lucruri care trebuie pregatite pentru a produce un vaccin.”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

“El a fost trecut pe la mai multe ministere, nu a reusit nimeni sa il puna in functiune. Exista acolo si o anumita dezordine, si conflicte care nu au putut fi temperate si atunci domnul premier mi-a spus ca MApN, cu reguli mai bine definite, poate asigura revitalizarea acestui institut.”, a spus ministrul Ţuţuianu întrebat despre preluarea Institutului Cantacuzino la MApN.