prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Anunț important privind majorarea pensiilor în 2024! Cu cât vor crește?

Anunț important privind majorarea pensiilor în 2024! Cu cât vor crește?

 Vești bune pentru pensionari! Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a adus recent clarificări referitoare la creșterea pensiilor de anul viitor. Aceasta a anunțat că pensile vor fi crescute dacă noua lege a pensiilor va fi finalizată și implementată până la data de 1 ianuarie 2024.

CITEȘTE ȘI: ȘI-A SCOS „SCULA” PE STRĂZILE DIN PITEȘTI! GESTURI OBSCENE ÎN VĂZUL LUMII! TRECĂTORII INDIGNAȚI!

De asemenea, Simona Bucura-Oprescu a explicat că, dacă toate demersurile legislative vor fi finalizate și legea va intra în vigoare la începutul anului 2024, pensionarii vor beneficia de majorări conform prevederilor noii legi.

„Vom avea anul viitor cu siguranță o creștere a pensiilor, dar momentul la care se va face această creștere depinde de momentul la care vom avea finalizat noul proiect cu privire la pensiile din sistemul public. Este foarte important ca toți românii să știe că în acest moment lucrăm la legea pensiilor. În cazul în care vom avea noua lege a pensiilor aplicabilă de la 1 ianuarie 2024, ne vom supune reglementărilor noii legi a pensiilor.

În cazul în care vom merge în continuare pe actualul cadru legislativ, vom respecta formula elvețiană care spune că inflație plus jumătate din câștigul salarial mediu brut. Una dintre măsurile pe care intenționăm să le luăm în noua lege a pensiilor este aceea de a face indexarea în martie, astfel încât să avem datele de la Institutul Național de Statistică și să ținem cont de datele anului anterior.“, a declarant recent Simona-Bucura Oprescu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului sau pe Tik Tok

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs