prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Anunț șoc! Se introduce săptămâna de lucru de 6 zile! Află unde și de când!

Anunț șoc! Se introduce săptămâna de lucru de 6 zile! Află unde și de când!

În condițiile în care companiile din întreaga lume și angajații acestora sunt de acord și optează pentru introducerea săptămânii de lucru de 4 zile, există o țară care a decis să implementeze săptămâna de lucru de șase zile. Măsura a fost una extrem de contestată de angajați. Concret, este vorva despre Grecia, țară în care angajaților li s-a transmis că de acum înainte vor lucra șase zile din șapte.

CITEȘTE ȘI: BACALAUREAT 2024: AU APĂRUT SUBIECTELE LA ISTORIE! CE AU AVUT DE REZOLVAT ELEVII?

Șeful Executivului elen a declarat că inițiativa este necesară din cauza penuriei de muncitori calificați și a declinului populației. Însă, sindicatele își susțin angajații și descriu această măsură drept una barbară. „Nu are niciun sens.  Când aproape orice altă țară civilizată adoptă săptămâna de lucru de patru zile, Grecia decide să meargă în direcția opusă.”, a declarat Akis Sotiropoulos, membru al comitetului executiv al sindicatului funcționarilor publici Adedy.

Schema de șase zile, se va aplica, însă, numai întreprinderilor private care oferă servicii non-stop. În cadrul săptămânii de lucru extinse, personalul din anumite industrii și fabrici de producție va avea opțiunea de a lucra două ore suplimentare pe zi sau o tură suplimentară de opt ore, recompensată cu un spor suplimentar de 40% adăugat la salariul zilnic.

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs