Anunțul momentului despre centralele de apartament! Când vor fi interzise?

Anunțul momentului despre centralele de apartament! Când vor fi interzise?

Deși Parlamentul European a adoptat recent Directiva privind schimbările climatice, care interzice centralele termice de apartament până în 2040, experții în energie contrazic acest lucru. Radu Opaina, președinte al Federației Asociațiilor de Proprietari din România și fost director al Termoenergetica, a explicat concret de ce nu pot fi interzise centralele de apartament în următorii 30 de ani.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE LÂNGĂ PITEȘTI! A MURIT PE LOC!

„Tot văd informații legate de interzicerea centralelor de apartament. Cineva are interesul să sperie populația. Centralele de apartament nu se vor interzice în următorii 30 de ani, pentru că trebuie să-i oferi cetățeanului o alternativă.

Dacă îmi interzici să merg pe o stradă, trebuie să-mi creezi altă stradă. Sunt tot felul de interpretări în interesul unora, probabil ca să sperie lumea. Unii văd că le fug clienții, asta în contextul în care sistemul de termoficare este în colaps. Dacă furnizorul de gaze dă aprobare, atunci oricine își poate monta centrală în apartament.”, a declarat recent Radu Opaina.

De asemenea, Radu Opaina mai spune că lanțul de interzicere al centralelor de apartament este unul foarte lung.

„Directiva europeană, care are termen 2040-2050, se referă în primul rând la marii producători. Atunci când pui aceste mari centrale la punct, doar atunci îi poți cere cetățeanului să se branșeze la aceste surse. Până atunci, nu ai voie să interzici nimic.

Ca atare, marii poluatori trebuie să-și rezolve problemele. Eu vă garantez că dacă statul și-ar fi făcut treaba, cetățenii nu se duceau către centralele de apartament. Lanțul este foarte lung. Problema trebuie abordată logic și omenește, nu heirupism.”, a mai declarat Radu Opaina.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.