prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Anunțul șocant, pentru bolnavii de diabet. Deciziile afectează mii de oameni, a căror viață este în pericol!

Una dintre cele mai cunoscute companii care furnizează sisteme de monitorizare continuă a glicemiei a decis să schimbe regulile, din mers, după ce a câștigat contracte de sute de milioane în România.

Beneficiară a unor contracte de sute de milioane, o companie care furnizează bolnavilor de diabet din România senzori de monitorizare continuă a glicemiei a pus piciorul în prag. Pentru că site-ul firmei afișează în permanență erori, iar valorile transmise de senzori către pagina web nu pot fi citite de pacienți (cei mai mulți dintre ei fiind copii), bolnavii și părinții micuților cu diabet au apelat la un soft open source, dezvoltat de informaticieni care vor să ajute, gratis, bolnavii de diabet.

De mai bine de o săptămână, însă, compania le-a dat o lovitură cumplită posesorilor de senzori de monitorizare a glicemiei: a blocat accesul aplicației open source la pagina sa web. Reprezentanții companiei susțin că este dreptul lor dea lua noi decizii.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs