AOA Argeș: „Se pot realiza parteneriate economice între Federația Rusă si România la dimensiuni mari”

118
com aoa

Marti 24.09.2019 in placuta ambianta oferita de Hotelul Ramada din Pitesti, Asociatia Oamenilor de Afaceri Arges a continuat seria de actiuni desfasurate in scopul identificarii de noi oportunitati pentru mediul de afaceri din Arges si pentru incurajarea schimburilor economice ale membrilor ei, organizand o prima intalnire intre mediul de afaceri argesean si cel rus.

La intalnire a fost prezent dl Alexander Tyurin – Consilier economic al Ambasadei Federatiei Ruse din Romania.

Au raspuns invitatiei din partea romana:

Dl Tudor Afanasov – Presedinte al Asociatiei Camera de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa.

Dl Petre Ignatescu – Presedinte, dl Aurel Acatincai – Prim Vicepresedinte si dl. Vasile Nitu – Presedinte filiala Arges din partea Asociatiei de Prietenie Romano-Rusa.

Dna Simona Bratulescu – Vicepresedinte – C.J. Arges, dl Laurentiu Zidaru – Viceprimar Pitesti insotit de consilierul personal al Primarului, din partea autoritatilor locale.

Dna Larisa Vlasceanu – presedinte ADAF, Dl. Adrian Neagu –Presedinte ADAPT, dl. Ion Glisca – Presedinte CNIPMMR, dl Iliescu Liviu – Presedinte si dl Alexandru Serban – Presedinte executiv din partea UGIR precum si domnii Florin Pietreanu, AVRAMESCU Cristian, CARAMIZARU Theodor Dan, PLESA Vasile ca reprezentanti ai propriilor firme.

Gazdele au fost reprezentate de domnii Marian Toma – Presedinte, dl Dan Ionescu – Presedinte executiv, Marian Nastase – Director, Daniel Crisan – Dir. Rel internationale.

             Autoritatile au prezentat oferta si facilitatile economice oferite in zona judetului Arges si a municipiului Pitesti, iar participantii au trecut in revista cadrul in care se desfasoara afacerile dintre agentii economici ai celor doua tari. Au fost prezentate afaceri de succes in derulare, dar si afaceri ramase, din diverse motive, la stadiul de intentie.

Analizand propunerile venite de la participantii prezenti la discutii, au fost identificate zone de interes comune, motiv pentru care s-a convenit asupra unei noi runde de convorbiri, pana la sfarsitul acestui an.

Concluzia intalnirii a fost ca Federatia Rusa reprezinta o piata de desfacere importanta, pe care actorii romani sunt din ce in ce mai putin prezenti (exista produse fabricate in Romania dar care sunt vandute acolo sub alte nume/marci) si ca se pot realiza parteneriate economice intre Federatia Rusa si Romania la dimensiuni mari sau foarte mari, chiar daca aceasta din urma este membra a UE, in acest sens exemplul altor state precum Germania, Franta, Finlanda fiind elocvent.