Apar noi controverse în cazul bebeluşilor internaţi

DISTRIBUIȚI
bebelusi, ecoli, arges

Apar noi controverse în cazul bebeluşilor. Unul din motivele pentru care nu aflăm răspunsuri a fost identificat de un medic de la Spitalul Ministerului de Interne. Şeful secţiei chirurgie spune că este greu să afli cauza dacă nu începi investigaţiile în casele copiilor în primele 48 de ore. Ministrul Sănătăţii recunoaşte întâzierea, dar spune că nu epidemiolgii sunt de vină, ci medicii piteşteni care au anunţat prea târziu ce s-a întâmplat în Spitalul de Pediatrie.

Şeful Secţiei Chirurgie de la Spitalul Ministerului Afacerilor Interne, Laurenţiu Beluşică, spune că epidemiologii ar fi aşteptat prea mult până să înceapă ancheta în cazul bebeluşilor din Argeş.

„Medicii epidemiologi trebuiau să meargă acasă la copii, la mame, la taţi, la sursele lor de alimentare, de apă. Aceşti medici trebuiau să ajungă la un rezultat în primele 48 de ore, Anchetă epidemiologică la pas, ca un detectiv, ajung la o definiţie, ajung la un focar şi acolo pun stavilă şi-l îngrădesc. Asta se face”, spune Laurenţiu Beluşică pentru Digi24.

Ministrul Sănătăţii recunoaşte întârzierea, dar spune că vina nu este a epidemiologilor.

„Au fost emise ipoteze pentru care nu avem răspunsul. Prima dintre ele este distanţa la care a fost începută ancheta. În mod evident, aceşti germeni puteau să dispară între timp. Pe urmă, nu au fost identificaţi nici în coproculturi, probabil şi pentru că s-au administrat şi antibiotice”, declară Patriciu Achimaș-Cadariu, ministrul Sănătăţii pentru același post de televiziune.