Ara Soft „ține cu dinții” de banii CJ

DISTRIBUIȚI
ara soft

Firma Ara Soft a făcut toate tertipurile pentru a mai ține o parte din contractele încheiate cu primăriile din Argeș. Chiar dacă în urmă cu doi ani, portofoliul firmei cuprindea majoritatea primăriilor din județ, începând cu 2016, au reușit să mai mențină doar câteva, iar acest lucru nu le conferă o siguranță că vor rămâne toate entitățile administrativ teritoriale. Mai exact, managementul Ara Soft a fost nevoit să scadă prețul puțin, în urma nemulțumirilor edililor care nu au reușit să rezilieze contractele.

Primării date în judecată de CJ Argeș

La începutul anului edilii de la Costești și de la Morărești au vrut să rezilieze contractele de mentenanță a bazei de date a celor două primării, dar, la scurt timp după s-au trezit cu procese intentate la  Tribunalul Argeș prin care Consiliul Județean Argeș cerea ca firma care stă de mai bine de zece ani în Palatul Administrativ să aibă în continuare contractele. După surle și trâmbițe, cele două UAT-uri au reușit să scape de povara Ara Soft și au încheiat contracte cu alte firme, iar, suma pe care trebuie să o plătească este de șase ori mai mică decât cea de la firma impusă. Mai exact, firmele cu care s-a discutat percep o taxa de 900 lei lunar pentru aceleași servicii pe care le presta și Ara Soft la sume de peste 6.000 de lei lunar.

Ara Soft, prețuri relativ mai mici

După ce au văzut că încep să piardă primărie după primărie, Ara Soft a schimbat tactica și a scăzut cu câteva procente sumele negociate inițial. Mai exact primăriile argeșene nu mai plătesc 6.000 de lei pe lună și acum pentru serviciile oferite de către Ara Soft plătesc între 4.000 și 5.000 de lei. Un alt motiv pentru care au recurs la acest pas este faptul că mai multe firme cu acest profil au încercat să preia Unitățile Teritorial Adminstrative în portofoliul propriu de clienți, atrăgându-i cu prețuri mult mai bune și mult mai accesibile.

20 de primării rămase în portofoliul Ara Soft

Din cele aproape 90 de primării care au încheiat contracte, mai de voie, mai de nevoie cu Ara Soft, în momentul de față doar 20 le-au păstrat. Edilii din Nucșoara, Lerești, Suseni, Costești, Lunca Corbului, Căldăraru, Miroși, Stoenești, Schitu Golești, Rătești, Dărmanești, Mihăiești, Dobrești, Aninoasa, Vulturești, Stâlpeni, Boteni, Arefu, Valea Iașului, Țițești încă nu au reziliat contractele cu firma de casă a Consiliului Județean Argeș, dar, din câte se pare, mulți dintre edili se gândesc să aleagă alte firme.

Alex Vlad