prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Argeș. Cumplit! Femeie înjunghiată și lăsată să moară în agonie! Detalii terifiante!

O femeie din Câmpulung a fost lăsată într-o baltă de sânge și lăsată să agonizeze până la ultima suflare de propriul soț, iar recent magistrații Tribunalului Argeș au dat prima sentință. Potrivit rechizitoriului, aceasta a venit cu criminalul și fiica sa din Dâmbovița, unde locuiesc în mod normal, pentru ca fata să meargă la o serie de analize medicale.

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! CUM ȘI-AU GĂSIT DOI POLIȚIȘTI COLEGA ÎN CASA UNUI ARESTAT LA DOMICILIU! DRAGOSTE CU NĂBĂDĂI!

Din datele strânse de anchetatori, după ce au mers la o clinică din Câmpulung, victima și partenerul său de viață s-ar fi întors la apartamentul din cartierul Vișoi, între cei doi a apărut un conflict, moment în care bărbatul a pus mâna pe un cuțit și ar fi înjunghiat-o pe consoarta sa în zona gâtului. Din câte se pare, totul ar fi pornit de la un moment de gelozie ar bărbatului, aceasta fiind și primul motiv luat în de către anchetatori. După momentul sângeros, a lăsat-o pe soția sa să sângereze până și-a dat ultima suflare.

A doua zi dimineața, o rudă a familiei a sunat la 112 și a anunțat că nu poate lua legătura cu femeia și a susținut în apelul la 112 că se teme că victima ar putea fi decedată. Temerile sale aveau să se adeverească în aceeași zi. La fața locului s-au deplasat pompierii care au spart ușa, iar în una dintre camerele apartamentului au găsit-o pe femeie cu leziuni incompatibile cu viața. Avea o plagă adâncă la nivelul gâtului. Ulterior, la fața locului s-au deplasat criminaliștii și un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș pentru cercetari.

Între timp, soțul victimei, cel mai probabil, din cauza remușcărilor a mers la Secția de Poliție Voineasa, unde s-a autodenunțat. Bărbatul a fost dus la audieri, unde și-a recunoscut faptele și a fost reținut pentru 24 ore, iar ulterior a primit arest preventiv.

După finalizarea cercetărilor, dosarul a ajuns pe masa judecătorilor de la Tribunalul Argeș, iar după numai două termene au dat prima sentință în acest caz: 13 ani de închisoare. Decizia nu este însă definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicarea hotărârii.

Iată decizia magistraților:

„În temeiul art. 199 alin.1 C.pen. rap. la art.188 alin. 1 C.pen. cu referire la art. 396 alin. 10 C.proc.pen., condamnă pe inculpatul A. C., la pedeapsa de 13 (treisprezece) ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de violență în familie în varianta omorului. În temeiul art. 60 C.pen., pedeapsa se execută în regim de detenţie. În temeiul art. 67 alin. 2 C.pen., interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară, pe o durată de 5 ani, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 literele: a) dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; b) dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; h) dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme. În temeiul art. 65 alin. 1 C.pen, interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 literele: a) dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; b) dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; h) dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme. În temeiul art.404 alin.4 lit.a C.proc.pen. rap. la art. 72 alin.1 C.pen., deduce din pedeapsa principală durata reţinerii şi arestării preventive a inculpatului, din data de 20.04.2023, la zi. În temeiul art.404 alin.4 lit.b C.proc.pen. rap. la art.399 alin.1 C.proc.pen., menţine măsura arestării preventive a inculpatului. În temeiul art.404 alin.4 lit.c C.proc.pen. rap. la art.112 alin.1 lit.b C.pen., confiscă de la inculpat cuțitul de bucătărie folosit la comiterea infracțiunii, cu lama ruptă şi mâner din plastic alb de aprox.15 cm lungime, ridicat cu ocazia efectuării cercetării la faţa locului – înaintat Tribunalului Argeş și depus la Camera de corpuri delicte a Tribunalului Argeş, coletul nr.1. În temeiul art.275 alin.6 C.proc.pen., onorariul apărătorului din oficiu, av. George Valentin Pavelescu, în cuantum de 942 de lei conform împuternicirii avoca?iale nr. 4272/23.08.2023, se suportă din fondurile MJ. În temeiul art. 274 alin. 1 C.proc.pen., obligă pe inculpat la plata sumei de 2.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 1.500 de lei avansate în faza de UP. În temeiul art.7 din Legea nr.76/2008, dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat şi introducerea lor in Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare, după rămânerea definitivă a prezentei sentinţe. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii judecătorești. Pronunţată la data de 03.10.2023 la Tribunalul Argeş – Secţia penală, prin punerea soluţiei la dispoziţia păr?ilor ?i a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei” se arată în decizia magistraților.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs