Argeș. Doi polițiști spulberați de un șofer teribilist! Detalii șocante!

Un bărbat își va petrece următorii patru ani și opt luni în spatele gratiilor după ce a lovit intenționat cu mașina doi polițiști când a fost oprit la un filtru în comuna Poiana Lacului. Potrivit procurorilor, totul s-a petrecut în ziua de Paște în urmă cu doi ani, când unul dintre agenții rutieri i-a solicitat conducătorului auto se prezinte documentele la control. Acesta a refuzat, a dat în spate şi a plecat în viteză pentru a nu da socoteală oamenilor legii. În acel moment l-a lovit pe unul dintre agenţi. Din maşina poliţiei a coborât şi celălalt poliţist care risca şi el să fie luat în plin de autoturismul condus de şoferul teribilist.

Din câte se pare, bărbatul avea permisul suspendat și urma să și-l recupereze la șapte zile de la producerea evenimentului. Prima condamare și-a primit-o de la Tribunalul Argeș, prin care urma să își petreacă patru ani și opt luni în spatele gratiilor. Nemulțumit de sentință, acesta a atacat-o cu apel, iar recent magistrații Curții de Apel Pitești i-au respins acțiunea.

„În ziua de 26 aprilie, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești, în baza delegării din partea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, iar după administrarea probatoriului, procurorul de caz a dispus reținerea pe bază de ordonanță, pentru o perioadă de 24 de ore, a unui bărbat de 34 de ani, din Poiana Lacului.

În ziua de 24 aprilie, în jurul orei 16.00, un echipaj, format din doi polițiști, din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului, în timp ce se afla în exercitatea atribuțiilor de serviciu efectuând activități specifice de control rutier, pe raza comunei Poiana Lacului, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat, de 34 de ani, din comuna Poiana Lacului.

Bărbatul a refuzat să prezinte polițiștilor documentele personale și ale autoturismului, efectuând manevra de mers înapoi și, ulterior, a demarat în viteză, cu intenția de a sustrage controlului.

În timpul acestor manevre, conducătorul auto a călcat cu roata mașinii pe unul dintre polițiști și l-a acroșat cu autoturismul pe celălalt polițist. În urma evenimentului, persoanele implicate nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Ulterior, bărbatul a fost identificat, iar din verificările efectuate de polițiști, s-a constatat că acesta figura cu dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis de conducere i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România, faptă prev. și ped. de art. 335 alin.(2) din Codul Penal” preciza la vremea respectivă IPJ Argeș.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.