prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Argeș. Șpagă de 2.000 euro pentru permis! Consilier local – condamnat la trei ani de închisoare!

Un consilier local de la Aninoasa a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență. Mihai Alexandru Chiţimia este acuzat că i-a cerut unei femei, sub falsul pretext că are cunoștințe la Permise, 2.100 euro pentru a interveni astfel încât fiica acesteia să obțină carnetul de conducere.

CITEȘTE ȘI: UMBRĂRESCU – MOBILIZARE DE FORȚE PE ȘANTIERUL AUTOSTRĂZII! E APROAPE GATA!

După ce a primit banii, alesul local nici vorbă să disucte cu presupusele cunoștințe pentru a rezolva problema. Femeia, în momentul în care și-a dat seama că a fost păcălită, l-a denunțat pe Mihai Alexandru Chiţimia la Direcția Generală Anticorupție.

„În fapt, în primăvara anului 2021, Mihai Alexandru Chițimia, consilier local PMP la Aninoasa,  a pretins şi primit de la o persoană suma de 2.100 de euro, lăsând-o să creadă că are influenţă asupra unui funcţionar de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Argeș, în sensul că o va ajuta pe fiica acesteia să obţină permisul de conducere auto, respectiv să fie declarată admisă la probele practică şi teoretică” se arată în rechizitoriul anchetatorilor.

După finalizarea cercetărilor, consilierul local a fost trimis în judecată, magistrații Tribunalului Argeș au dat și prima sentință în luna octombrie 2023: trei ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, Mihai Alexandru Chiţimia este obligat să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Aninoasa sau Primăria Vlădești. Deși a contestat decizia, magistrații de la Curtea de Apel Pitești au respins recursul și au păstrat decizia inițială.

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs