Argeșean erou! A murit încercând să salveze de la înec o mamă și fetița ei!

18

O faptă eroică l-a costat viaţa pe un tânăr din Argeș. Adrian Ciureanu a sărit în ajutorul unei mame care a ignorat restricția salvamarilor de a intra în mare, deși valurile erau înalte de doi metri și a intrat în apă împreună cu fetița sa. Mai mulți turiști, printre care și nefericitul argeșean, s-au aruncat în valuri riscându-și la rândul lor viața.

Totul s-a întâmplat ieri la Mangalia. Tânărul de 31 de ani, din comuna Mușătești, aflat pe plaja din Mangalia, a auzit când femeia striga după ajutor. Atât el cât şi soţul acesteia au sărit în valuri pentru a o salva pe aceasta şi pe fetiţa pe care din inconştienţă a luat-o cu ea în apă, în ciuda faptului să scăldatul era interzis. Când au văzut că tânărul nu mai iese la mal, câţiva oameni au cerut ajutor la 112. O echipă a scafandrilor din Mangalia a ajuns în scurt timp pe plajă. Scufundătorii au cerut la rândul lor, ajutorul colegilor de la Constanţa, pentru că valurile şi curenţii le creau mari probleme. Tânărul nu le cunoştea, dar nu a putut să stea deoparte când a văzut cum le înghit valurile. Din păcate, curenţii puternici l-au tras în larg, iar în ciuda intervenţiei salvamarilor, marea l-a înghiţit.

Mama şi fiica au fost însă salvate și aduse la mal, dar, ciudat, au dispărut fără a-și exprima recunoștința față de cei care l-au salvat. Cu atât mai mult, se poate spune că au pe conștiință un bărbat de 31 de ani care și-a lăsat familia în doliu.

Tânărul care a murit își cumpărase împreună cu soția o casă la Băbana și lucra la o firmă de construcții din Pitești.

Salvamarii spun că aceste tragedii se întâmplă pentru că nu există o legislaţie clară care să-i ajute să ia măsuri împotriva celor care încalcă interdicţia impusă de arborarea steagului roşu. Practic, la Mangalia, a pierit în valuri un tânăr care a vrut să facă o faptă bună, în timp ce femeia care a riscat viaţa propriului copil a plecat la scurt timp de pe plajă, fără a fi trasă în vreun fel la răspundere că a intrat în mare când nu avea voie.