Argeșeanul – consilier al președintelui Johannis, Generalul Ion Oprișor- alături de copiii din zona natală

DISTRIBUIȚI
Generalul Ion Oprișor, argeșean originar din comuna Recea, nu și-a uitat niciodată locurile natale și, ori de câte ori are prilejul, interacționează cu discreție și distincție cu reprezentanți ai comunității locale.

De circa trei ani, acordă o atenție deosebită copiilor din satul natal, Deagurile-Recea, cărora, cu diverse ocazii, le oferă cadouri folositoare școlii și vieții de zi cu zi. Joi, de Ziua Înălțării Sfintei Cruci, a venit vremea ca daruri să primească și copii din școlile din Costești.

Rodica Oprișor – reprezentatul generalului în relația cu copiii

Mesager special în această misiune de omenie este, de regulă, soția sa, doamna Rodica Oprișor, care, cu emoție și eleganță, dar mai ales cu discreție, aduce copiilor din zonă rechizite, haine de școală și alte cadouri pe care, de multe ori, părinții nu le pot oferi. Joi, la Primăria Costești a sosit rândul unor elevi din școlile orașului Costești cu posibilități financiare reduse să primească daruri de început de an școlar. Ghiozdane noi nouțe pline cu rechizite pentru orele de la clasă au fost înmânate de către doamna Oprișor în numele generalului cu patru stele, consilier al președintelui Klaus Johannis, argeșeanul care ocupă unele dintre cele mai înalte funcții în stat: consilier prezidential pe probleme de securitate națională al președintelui României. Gazda, primarul Ion Baicea, le-a urat micuților un an școlar cu reușite iar părinților le-a transmis un mesaj aparte: „Copiii pot învăța carte și în condiții modeste. Am văzut mulți copii modești financiar care sunt premianți. Încurajați-vă copiii să meargă la școală!”. După ce a înmânat personal ghiozdanele încărcate cu rechizite, Rodica Oprișor le-a transmis copiilor câteva gânduri bune și îndemnuri: „În viață, cel care are mai mult să dea și celor care nu au. Să luați în serios învățătura, copii. Învățând, șansa voastră în viață de a deveni cineva crește” a spus aceasta.

Generalul Oprișor, un model pentru copiii din satele argeșene

Dragostea de locurile natale și amintirile primilor ani de școală din satul Deagurile l-au făcut pe general să fie aproape de școlarii instituției de învățământ unde a învățat să scrie, unde a făcut primii pașii ai vieții spre o carieră militară de succes. Alături de familie, cu nostalgie se întoarce de fiecare dată la Recea acolo unde își petrece cu plăcere weekendurile și revede cu drag școala în care a învățat până să plece la liceul din Breaza. Gesturile domniei sale de a trimite daruri copiilor de la această școală sau de la altele din zonă are importanță materială pentru cei care chiar au nevoie de ele. De câteva ori pe an, de Paști, Crăciun, începutul sau sfârșitul școlii, de 1 Iunie, familia generalului Oprișor vine cu daruri la copiii din zonă. Dar, dincolo de gestul în sine, argeșeanul transmite un mesaj încurajator pentru copiii din zone mai puțin dezvoltate: orice copil, din orice sat, poate ajunge departe dacă învață și îndrăgește școala. Generalul Ion Oprișor este un exemplu viu în acest sens.

Consilier Prezidențial la Departamentul Securităţii Naţionale și fost secretar al CSAT

Ion Oprișor (n. 1955) este absolvent al Colegiului Național de Apărare din București, licențiat în Știință Militară al Academiei de Înalte Studii Militare din București și general în rezervă. A deținut diverse funcții executive în cadrul Comandamentului Artileriei, Statului Major General și în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Țării, având diferite grade, de la locotenent la general. A fost Șef al Biroului Doctrine în Statul Major General (2001-2002) și Șef al Secției Doctrine și Regulamente (2002-2003). În perioada 2003-2005 a ocupat funcția de expert în cadrul Secretariatului Consiliului Suprem de Apărare a Țării, iar în intervalul 2005-2006 a fost consilier în cadrul Secretariatului aceleiași instituții. Între 2006 și 2015 a ocupat funcțiile de Consilier de stat și de Secretar al Consiliului Suprem de Apărare a Țării. A făcut parte din colectivul de elaborare a Doctrinei Acțiunilor Întrunite ale Forțelor Armate (ediția 2001), a Doctrinei Pregătirii Forțelor Armatei (ediția 2003) și a Doctrinei Planificării Operațiilor Întrunite (ediția 2003). Pentru meritele sale deosebite i-au fost conferite Emblema „Onoarea Armatei României” cu însemn de pace (2010), Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler cu însemn pentru militari (2002), Ordinul Coroanei în grad de Comandor (conferit de Regele Albert al II-lea al belgienilor, 2009), Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler cu însemn pentru militari (2009), Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler cu însemn pentru militari (2012) și Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Ofiţer cu însemn pentru militari (2014). Ion Oprișor a fost numit Consilier Prezidențial la data de 6 martie 2015.