Argeșul, județul care mimează viața culturală. Directorul Teatrului „Al. Davila” – declarații halucinante!

„Teatrul Alexandru Davila va ajunge un vârf de lace” a declarat directorul Nicolae Poghirc. Cum? Nimeni nu știe. Și  asta în condițiile în care actorii pleacă pe capete din cauza conducerii defectuase și a desființării secțiilor.

Județul Argeș duce lipsă de evenimente culturale. De aproximativ doi ani de când noua conducere a Teatrului Al. Davila a preluat instituția, majoritatea pieselor de teatru puse în scenă sunt aceleași, rar jucându-se ceva nou. Mai mult, sumele primite de la CJ Argeș sau din vânzarea biletelor, închirierea sălii sau alte surse sunt folosite pentru salarii sau în total alte scopuri și nu se folosesc pentru a moderniza echipamentele tehnice sau pentru a reabilita clădire.

Distribuie prietenilor

Spre exemplu, în alte județe se organizează spectacole în aer liberal, în hale sau în alte zone neconvenționale. În Argeș, acest concep întârzie să apară, dar directorul Nicolae Poghirc promite același lucru de când a preluat mandatul: vom face. Când? Nu se știe!

Mai mult, de ani de zile, sălile teatrului arată din ce în ce mai rău, ușile sunt legate cu sârmă, angajații sunt tratați ca niște sclavi pe plantație, iar acum, după cpmasarea celor două secții sunt „dați” cu împrumut pentru oricine dorește să pună în scenă un spectacol. Lipsa de viziune și de implicare își spune cuvântul!