Argeșul mistuit de flăcări! Incendii devastatoare!
În perioada 14.03.2025, ora 08:00 – 17.03.2025, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 168 misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
CITEȘTE ȘI: Ultima oră! Umbrărescu construiește autostrada peste munți! Vestea momentului!
În ziua de 15.03.2025 (ora 10:52) Pompierii argeșeni au acționat în comunele Rucăr și Rătești pentru stingerea a două incendii izbucnite la coșurile de fum ale unor locuințe. La sosirea colegilor noștri, ardea funinginea din interiorul coșurilor de evacuare a fumului. Nu au fost victime, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiilor a fost coș, canal, burlan de fum necurățat de funingine.
Pentru a evita producerea unor evenimente nedorite, țineți cont de sfaturile noastre:
De asemenea, la ora 16:33, trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat au intervenit în orașul Costești pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă. În urma evenimentului, au ars acoperișul locuinței, pe o suprafață de aproximativ 80 mp, articole vestimentare, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnica și accesorii de grădinărit. Echipajul medical nu a identificat victime.
Pe 16.03.2025 (ora 09:43) Punctul de Lucru Tigveni a acționat în comuna Șuici pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că flăcările violente se manifestau generalizat la o locuință, pe o suprafață de aproximativ 16 mp, totodată prezentând și pericol de propagare la vecinătăți. Pe timpul misiunii, echipajele operative au identificat în interiorul casei o persoană de sex feminin, decedată.
Totodată, în perioada supusă analizei, colegii noștri au acționat pentru lichidarea a trei incendii în urma cărora au ars vegetație uscată și deșeuri menajere. Acestea s-au produs, după cum urmează: orașele Costești (aproximativ 1.000 mp de vegetație uscată) și Topoloveni (aproximativ 50 mp de vegetație uscată și în jur de cinci tone de deșeuri menajere), comuna Izvoru (circa 2.000 mp deșeuri menajere). La unele dintre misiunile de stingere, au participat și reprezentanți ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență.
Trebuie știut că în cazul acestor tipuri de arderi, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare de teren, fiind întețite de vânt și favorizate de vegetația uscată, iar salvatorii depun eforturi considerabile pentru a opri propagarea incendiilor către păduri, alte terenuri și zonele locuite.
Reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise! Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice. Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp