Argeșul, primul județ care a primit și distribuit tablete în școli

0

Nu mai puțin de 6670 de tablete au fost primite de ISJ Argeș și distribuite acolo unde a fost nevoie. Județul Argeș este primul județ care a primit necesarul de tablete pentru copiii din familii defavorizate. Acestea au fost distribuite în școlile din județ, după ce sotful educational a fost încărcat pe ele, astfel încât elevii să le poate folosi fără probleme.

Distribuie prietenilor

În momentul de față alte 511 tablete mai sunt în stocul ISJArgeș, iar până la 1 Decembrie, se vor mai achiziționa încă 789 de tablete. ”Acolo unde au fost cele mai mari probleme, lucrurile s-au rezolvat. Necesarul de tablete a fost asigurat și avem semnale că se vor mai și întoarce către noi. Asta pentru că, unele persoane au devenit neeligibile între timp, iar altele (și aici mă refer la părinți), sunt reticente în a semna contractul. Aceste tablete sunt date spre folosință, iar în contract este specificat faptul că dacă tableta se strică, beneficiarii o vor achita. Ne-am gândit și la varianta în care ne vor rămâne tablete. Și atunci, dacă ne rămân, vom lărgi paleta de beneficiari și le vom da și familiilor care au venit puțin mai mare decât venitul minim. În momentul da față, beneficiază de tablete, familiile ale căror venituri sunt de maxim 1115 lei/ membru de familie”, a declarat Liliana Murguleț, inspectorul general școlar al ISJ Argeș.

Deasemenea, pentru a veni în sprijinul elevilor și a unităților de învățământ și pentru a asigura toate nevoile, conducerea ISJ Argeș a făcut demersuri pentru achiziția de 1.300.000 de măști, 10.000 de litri de dezinfectant de mâini și 10.000 de litri de dezinfectant de suprafețe. Se așteaptă ca și acestea să sosească până la 1 Decembrie.