Aroganță duhovnicească! Caliopie: „Nu avem fabrică de bani”

DISTRIBUIȚI
necropola, regele mihai, curtea de arges, manastire

#Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a investit banii în afaceri

Decesul Reginei Ana a pus autoritățile și Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului pe jar. Chiar dacă lucrările la catedrala arhiepiscopală de la Curtea de Argeș trebuia să fie gata, de abia din momentul în care au aflat de trecerea în neființă a reginei, muncitorii s-au pus pe treabă. Luni seara, o mână de muncitori lucrau de zor să finalizeze lucrările, dar, nici printr-o minune dumnezeiască nu vor putea termina până sâmbăta viitoare lucrările, asta în condițiile în care marți, în jurul prânzului, nu mai era nimeni pe șantierul de lângă Mânăstirea Curtea de Argeș. Pentru a afla care este situația exactă a construcției am luat legătura cu purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei care ne-a declarat că „potrivit protocolului încheiat cu Casa Regală, noi am finalizat de aproape un an lucrările pe care trebuia să le facem”.

Caliopie: „Nu avem o fabrică de bani”

Construcția Catedralei Arhiepiscopale de la Curtea de Argeș a început cu mai bine de șapte ani în urmă. În anul 2009, IPS Calinic împreună cu  Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au pus piatra de temelie, moment în care a mașinăria de făcut bani a Arhiepiscopiei a început să se învârtă. În toată această perioadă, donațiile venite de la enoriași au ridicat clădirea la roșu, dar potrivit purtătorului de cuvânt Caliopie Ichim, „finanțarea s-a făcut din fondurile Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului și din donații. Noi nu am fi putut susține singuri construcția, noi nu avem o fabrică de bani”, asta în condițiile în care înaltele fețe bisericești de la Curtea de Argeș au cumpărat o hidrocentrală în valoare de aproape două milioane de lei, astfel, ajungând un prodcător autohton de current electric. Mai mult decât atât, Caliopie Ichim spune că nu există întârzieri ale construcției. „Este un termen interpretat greșit. Este vorba de auorizația de construcția care se dă pe trei ani, dar pe care putem să o prelungim, lucru pe care l-am și făcut”. Potrivit protocolului încheiat între Arhiepiscopia Argeșului și Casa Regală, construcția catedralei trebuia finalizată în cinci ani de la punerea pietrei de temelie.

Înmormântare printre schele și moloz

În data de 13 august, Regina Ana va fi înmormântată la Curtea de Argeș. Cu toate că funerariile vor fi făcute după tradiția Casei Regale, acestea nu vor putea fi realizate decât printre schele și moloz. Arhiepiscopia aruncă vină „în curtea” Casei Regale, scuzându-se că ei au terminat partea lor. „Partea care tine de necropolă e gata de aproximativ un an. Avem un protocol cu Casa Regală prin care se obligă să realizeze decorațiunile” a spus Caliopie Ichim. Mai mult, IPS Calinic a recunoscut că lucrările nu sunt gata printr-o postare pe site-ul oficial al Arhiepiscopiei. „În timp ce orânduiam cele necesare pentru eventualul deces al Reginei Ana, a sosit vestea încetării din viață la Spitalul Morges-Elveția, la 1 august 2016, începutul Postului Adormirii Maicii Domnului. (…) Regina Ana, Regina Speranței, credea că, într-o bună zi, Regele Mihai se va întoarce acasă, în România! A așteptat peste 70 de ani ca să se împlinească visul unei vieți zbuciumate! Așa a intrat pe Porțile Veșniciei, la 1 august 2016, când creștinătatea Ortodoxă a intrat în Postul Adormirii Maicii Domnului. (…) Iar trupul ei se va odihni în Catedrala cea nouă a Sfintei Filoteia de la Curtea de Argeș, întru nădejdea Învierii, aici săvârșindu-și călătoria pământească, loc în care lumina candelei ne va aminti că al Domnului este pământul și plinirea Lui!”, se arată în mesajul semnat de Calinic Argeșeanul.