Asociaţie de Proprietari din Piteşti, amendată drastic de ITM

DISTRIBUIȚI
itm.arges84646jpg

Fenomen din ce în ce mai întâlnit în ultima perioadă. O asociaţie de proprietari din Piteşti a fost amendată de inspectorii ITM Argeş cu 20.000 lei pentru muncă la negru. Aceştia au descoperit cu stupoare, în urma unui control de rutină, că cele două persoane care se ocupau de curăţenie(soţ şi soţie) nu aveau contracte de muncă. O situaţie similară a fost întâlnită şi în urmă cu o lună, când o altă Asociaţie de Proprietari din Exerciţiului a fost amendată de inspectorii de muncă cu 20.000 lei, tot pentru muncă la negru.

Muncă la negru în scara blocului

Asociaţiile de Proprietari din judeţ, sunt, de mult timp, lăsate să facă ce vor. Spunem asta pentru că, acestea nu sunt controlate de nimeni. Pentru administratori nu există noţiunea de instituţie de control sau finanţe. În afară de acea comisie de cenzori care este formată în general din vecini care nu au nicio legătură cu contabilitatea, asociaţiile de proprietari nu sunt controlate mai de nimeni. Şi de aceea, fiecare administrator, se descurcă cum poate. Numai că, în Argeş mai există şi angajaţi, ca de exemplu, inspectorii ITM Argeş, care nu se uită nici în stânga nici în dreapta, ci doar îşi duc la îndeplinire sarcinile fişei postului exemplar. Acesta este principalul motiv pentru care, inspectorii de muncă au decis să controleze şi aceste asociaţii de proprietari pentru care nu prea există termenul de „control”. Iar în urma unui astfel de control au fost aplicate şi sancţiuni.

Amendă- 20.000 lei

Luna trecută, în urma unui control de rutină, Asociaţia de Proprietari Alfa 652 din Trivale a fost amendată de inspectorii de muncă cu 20.000 lei. Motivul este simplu: munca la negru. Şi nu oricine muncea la negru, ci chiar cele două persoane care se ocupau de curăţenie. Oare administratorul a omis să le facă contract de muncă chiar celor mai expuse persoane? Cei doi, soţ şi soţie au fost prinşi în offside de inspectorii ITM, chiar cu mătura în mână, dar fără nicio justificare sau scuză pentru că munceau la negru în scara blocului. Poate pe viitor, administratorii vor înţelege că şi ei trebuie să respecte legea şi se vor conforma pentru a evita aceste amenzi pe care probabil, vor trebui să le scoată, tot din încasările locatarilor. Andreea Matei