Astăzi este ziua lui Gerard Depardieu!

DISTRIBUIȚI

Francezii, sau mai nou rușii, îl sărbătoresc astăzi pe marele actor Gerard Depardiu. Acesta își aniversează astăzi ziua de naștere.

Francezul împlinește 65 de ani și continuă să fie unul dintre cei mai cunocuți actori ai cinematografiei mondiale, chiar dacă în ultimii ani au apărut în presă mai multe detalii legate de viața personală decât de cea profesională.

Anul acesta, autoritățile belgiene i-au acordat titlul de cetățean de onoare, iar autoritățile ruse i-au acordat cetățenie, asta după ce a acuzat practicile Fiscului din Franța.

„Niciodată nu am plecat! Însă refuz să mă las închis în cadrul unor frontiere, iar acest lucru este diferit. Sunt un om liber. Mă simt ca la mine peste tot în Europa”, a spus cunoscutul actor în cadrul interviului pentru Figaro Magazine, după care a precizat care este poziția să vizavi de țara natală. „Ador Franța, aceasta este țara mea, locuiesc aici în mod regulat, am restaurantele mele, unde lucrează mai mult de 80 de persoane”, a adăugat acesta.

Gerard Depardieu a confirmat în cadrul interviului pentru Figaro Magazine că nu a renunțat la cetățenia franceză: „Bineînțeles că nu am renunțat. Întotdeauna voi fi francez”, a precizat clar actorul.

Deși a împlinit doar 65 de ani, fiica actorului a declarat despre tatăl său  că nu va trece de 70 de ani, deoarece  bea foarte mult, iar acest viciu îi va fi fatal.

S-a remarcat prin rolurile Jean de Florette, Obelix din Asterix și Obelix, în filmele „Tais Toi!”, „Le Pacte du Silence”, Cyrano de Bergerac