Astăzi! Şedinţă fulger la PSD! Se alege înlocuitorul lui Tudose!

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, luni seara, după ce premierul Mihai Tudose a anunţat că demisioneză, ca urmare a restragerii sprijinului politic, că structura noului Guvern nu trebuie schimbată, el arătând că miniştrii din viitorul Cabinet vor fi decişi de CExN, ca şi viitorul prim-ministru.

„Îmi voi asuma votul pe care îl voi da mâine (marţi, n.r.) după ce se vor discuta mai multe propuneri de premier. Mâine stăm la CExN până iese fumul alb pe coş. Sigur mâine vor fi mai multe variante de premier”, a anunţat Dragnea, care a arătat că la CExN de marţi va fi stabilit doar numele noului premier propus de PSD.

Întrebat dacă viitorul Cabinet va avea aceeaşi structură ca actualul Guvern, Dragnea a răspuns: „ Ca structură, nu trebuie schimbată structura Guvernului”.

Întrebat dacă actualul ministru al Afacerilor Interne, Carmen Dan, va face parte din viitorul Guvern, Dragnea a spus că acest lucru va fi decis de CExN. El a menţionat, răspunzând unei întrebări, că membrii CExN nu au spus, în şedinţa de luni, ca aceasta trebuie să facă un pas în spate.

Distribuie prietenilor

Anterior, senatorul PSD Claudiu Manda a anunţat că, marţi dimineaţă, conducerea social-democraţilor va discuta pentru a decide cine va fi propunerea partidului pentru funcţia de prim-ministru.

Întrebat la finalul şedinţei CExN dacă Mihai Fifor este o variantă de prim-ministru, Claudiu Manda a răspuns: „Mâine, la ora 11,00, discutăm cu colegii cine va fi propunerea pentru funcţia de prim-ministru”.

El a precizat că propunerea de premier va fi decisă de către Comitetul Executiv Naţional al PSD.

„Important este că Mihai Tudose şi ceilalţi colegi rămân în echipă, suntem în continuare o echipă. (…) Premierul a spus foarte clar că este membru de partid, că se subordonează deciziei partidului, Comitetului Executiv, şi că rămâne în echipă”, a spus Manda.