Astăzi! Președintele Iohannis onorează ISU Argeș!

DISTRIBUIȚI

Astăzi, zi specială pentru ISU Argeș! Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, unitatea argeșeană va primi simbolul onoarei, vitejiei și gloriei militare: Drapelul de Luptă. Acesta va fi înmânat de președintele Klaus Iohannis.

Ziua de 13 Septembrie, Ziua Pompierilor din România, moment adânc întipărit în conştiinţa salvatorilor români, în care, acum 169 de ani, în Dealul Spirii, Compania de Pompieri București, condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu, a înfruntat cu preţul vieţii trupele otomane inamice covârşitoare ca număr, venite să înăbușe idealurile Revoluţiei de la 1848.

Activitățile organizate în contextul acestui moment de înaltă trăire pentru pompierii români vor debuta miercuri, 13 septembrie a.c., la ora 11.00, în Parcul Carol din Capitală (zona Monumentului Eroilor Neamului), cu cea mai grandioasă festivitate din istoria armei din ultimii ani – înmânarea Drapelelor de Luptă pentru 11 unități aflate în subordinea IGSU, de către Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis.

Drapelul de Luptă, simbol al onoarei, vitejiei şi gloriei militare, evocă trecutul glorios pentru libertate naţională al poporului român şi tradiţiile unităţii, şi îi reamintește fiecărui militar de datoria sacră de a servi cu credinţă patria.

Evenimentul va fi urmat de defilarea efectivelor de pompieri şi prezentarea tehnicii de intervenție specifice.

Evenimente dedicate Zilei Pompierilor din România

Totodată, pentru a celebra această zi, care stă la baza identităţii instituţionale, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă vor organiza o serie de evenimente menite să cinstească curajul, gloria şi istoria îndelungată a armei pompierilor. Astfel, vor avea loc, la nivel naţional, ceremonii militare şi religioase, depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele ridicate în cinstea eroilor pompieri, exerciţii şi aplicaţii demonstrative, organizarea unor puncte mobile de informare preventivă, prezentarea tehnicii de intervenţie utilizată în misiunile specifice, competiţii sportive, expoziţii, precum şi alte activităţi interactive pe care inspectoratele pentru situaţii de urgenţă le dedică publicului larg.