prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Atenție! Cresc amenzile! Află cu cât!

Amenzile rutiere vor fi majorate cu 15%, potrivit unui proiect al Ministerului de Interne prin care dorește să aplice pedepse mai dreastice șoferilor certați cu legea. După șase ani în care cuantumul punctului de amendă nu a fost modificat, după aprobarea inițiativei, acesta va crește de la 145 lei la 165 lei.

CITEȘTE ȘI: AGRESORUL ELEVEI DESFIGURATE DIN MIOVENI – RECIDIVIST DE PROFESIE! ÎN CE SCANDALURI A MAI FOST IMPLICAT?

Astfel, șoferii care depășesc viteza legată cu 50 km/h vor plăti 3.300 de lei, 1.320 pentru neacordare de prioritate şi 825 pentru depăşire neregulamentară. Iar pentru abaterile grave nu vor mai scăpa cu avertisment și vor fi sancționați.

„Spre exemplu. Astăzi la o constatare din punct de vedere al conducătorului auto sub influenţa alcoolului, se poate aplica avertisment şi măsura complementară de suspendare a dreptului de conducere” a declarat Bogdan Despescu, secretar de stat MAI.

Proiectul minsiterului prevede şi: “Extinderea obligativităţii testării antidrog, respectiv alcool, în trafic, de către poliţist”, după cum explică Bogdan Despescu, secretar de stat MAI.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs