Atenție! A fost publicat calendarul pentru Evaluarea Națională 2020!

Evaluarea Națională 2020 pentru elevii de clasa a VIII-a începe în data de 2 iunie, odată cu înscrierea candidaților pentru examene și se încheie la 27 iunie, odată cu afișarea rezultatelor finale, după contestații, urmând ca ulterior să aibă loc repartizarea computerizată la licee.
Primul examen scris la Evaluarea Națională 2020 este proba la limba și literatura română, programată pentru data de 15 iunie, urmată, două zile mai târziu, la 17 iunie, de proba scrisă la matematică, potrivit calendarului afișat pe site-ul Ministerului Educației.

Distribuie prietenilor

Calendarul Evaluării Naționale pentru clasa a-VIII în anul 2020 este următorul:
2 – 5 iunie: Înscrierea elevilor
5 iunie 2020: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
15 iunie: Limba și literatura română – probă scrisă
17 iunie: Matematica – probă scrisă
18 iunie: Limba și literatura maternă – probă scrisă
22 iunie: Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
22 iunie – Depunerea contestațiilor
23-26 iunie: Soluționarea contestațiilor
27 iunie: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

Elevii de clasa a VIII-a au anul acesta o programă modificată pentru examene, din cauza situației generate de pandemie și suspendarea cursurilor. Ei vor avea probele cu noțiuni numai din materia de pe semestrul întâi. O altă informație utilă elevilor și părinților se referă la site-ul dedicat publicării rezultatelor, care este http://evaluare.edu.ro.
Noile programe de examen pentru probele Evaluării Naționale a absolvenților clasei a VIII-a în anul școlar 2019-2020 pot fi consultate pe acest link https://www.edu.ro/…/…/files/Anexa_1_ordin_ministru_4115.pdf