prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Atenție șoferi! Puteți rămâne fără permis dacă faceți asta!

Șoferii care refuză testarea pentru alcool sau droguri vor rămâne fără permis pentru o perioadă de până la 12 ore, potrivit modificărilor aduse Codului Rutier. Potrivit normativului, agenții Poliției Rutiere vor putea reține permisul auto în cazul în care există probe sau indicii temeinice că un șofer a consumat alcool sau substanțe interzise până la ora 8:00 a următoarei zi, dar nu mai puțin de 12 ore.

În acest caz, titularul permisului auto va primi o dovadă înlocuitoare a carnetului, însă fără drept de circulație. Aceasta va cuprinde atât data, ora și locul unde a fost încheiată, cât și datele polițistului rutier. În ceea ce privește posesorul carnetului de conducere, acesta își va oferi datele personale (nume, prenume, cod numeric personal, domiciliu/reședință, număr și serie a cărții de identitate). În acest act se vor însemna, totodată, perioada retragerii și motivul dispoziției.

CITEȘTE ȘI: ÎNCĂ 75 KILOMETRI DE DRUM EXPRES ÎN ROMÂNIA! VA FACE LEGĂTURA CU DOUĂ AUTOSTRĂZI!

Permisul de conducere va fi reținut la serviciul poliției rutiere de pe teritoriul căruia a fost constatată contravenția, chiar dacă titluarul permisului are domiciliul în alt județ, până la restituire, anulare, dispunerea de interdicție de a conduce sau introducerea plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției, urmând ca după acest moment să se trimită serviciului poliției rutiere de pe teritoriul unde titularul este avut în evidența autorităților.

Serviciul poliției rutiere de pe raza unde s-a săvârșit contravenția efectuează imediat mențiunea privind retragerea permisului de conducere în evidența documentelor reținute și a sancțiunilor aplicate conducătorilor de autovehicule.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.