Atenție! Trafic infernal pe Transfăgărășan! Sute de mașini!

9

Traficul rutier pe Drumul Naţional 7 C – Transfăgărăşan – se deşfăsoară cu dificultate, sâmbătă, sute de maşini circulând în coloană pe sensurile de urcare, atât în judeţul Sibiu, cât şi în judeţul Argeş. Potrivit poliţiştilor, nu se înregistrează blocaje, dar valorile de trafic sunt extrem de ridicate.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Elena Welter, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, că traficul rutier pe Transfăgărăşan este aglomerat, pe sensul de urcare către Bălea Lac valorile de trafic fiind ridicate.

Şoferii aflaţi în zonă se plâng că viteza de deplasare este extrem de mică, circulaţia desfăşurându-se în coloană.

Pe sensul de urcare către Bâlea Lac este coloană pe cel puţin trei kilometri. Problema apare pentru că sunt foarte multe maşini, nu sunt locuri de parcare suficiente la Bâlea Lac, autocarele parcate blochează şi mai mult drumul, la fel şi şoferii care parchează pe marginea drumului sau chiar pe carosabil”, a spus unul dintre şoferi.

Momentan, pe sensul de coborâre de la Bâlea Lac către Drumul Naţional 1 Braşov – Sibiu nu sunt probleme.

La rândul lor, reprezentanţii Poliţiei Judeţene Argeş au precizat că şi pe sensul de urcare din acest judeţ traficul către Bâlea Lac se desfăşoară în coloană.

Este aglomeraţie pe Transfăgărăşan. La Poienari se desfăşoară şi «Festivalul Dracula», care a strâns mulţi participanţi şi acolo este aglomeraţie mare. În plus, sunt oamenii care urcă spre Bâlea Lac. Este aglomeraţie, dar nu s-au format blocaje”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Judeţene Argeş.

Bâlea Lac, unde sâmbătă la ora 15.00 se înregistrau doar 14 grade Celsius în condiţiile în care în majoritatea ţării temperaturile sunt caniculare, este unul dintre locurile din judeţul Sibiu preferate de turişti. Aceştia pot vedea lacul glaciar Bâlea Lac, cabanele din zonă, dar şi Creasta Făgăraşului. Bâlea Lac este cel mai înalt punct din judeţul Sibiu, zona fiind situată la peste două mii de metri altitudine.

Transfăgărăşanul a fost construit în urmă cu peste 40 de ani, ca să treacă peste zona de creastă a Masivului Făgăraş, cel mai înalt lanţ muntos din România. Şoseaua are 92 de kilometri lungime, pe traseu fiind construite zeci de poduri şi viaducte, dar şi cel mai lung tunel din România, la Bâlea Lac, de 887 de metri.